Bakan Kurum: Kentsel dönüşümü tamamlayacağız

Bağlık Mahallesi'nde Roman vatandaşlarla bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bağlık Mahallesi'ndeki Roman vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde kentsel dönüşüm s?

GÜNDEM 10.03.2019 21:01:00 0
Bakan Kurum: Kentsel dönüşümü tamamlayacağız

Partisinin belediye başkan adayı Süleyman Kozuva’nın aday ve proje tanıtımı programı için Çerkezköy’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bağlık Mahallesi’nde Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Kurum’a AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva ve partililer eşlik etti.

 

 

 

 

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİK”

 

Bağlık Mahallesi’ne seçim otobüsü ile gelen Bakan Kurum, otobüs üzerinden vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek konuşmasına başlayan Bakan Kurum “Cumhurbaşkanımız Kasımpaşa'da büyüdü. Roman vatandaşlarla maç yaptı, sokakta oynadı ve birlikte aynı camide namaz kıldı. Tüm Türkiye'nin Romanlarına helal olsun. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Biz birbirimizi Allah'ın kulu olduğu için seviyoruz. Hiçbir zaman Kürt, Türk, Alevi, Roman diye ayırt etmedik. Kimseyi ötekileştirmedik” dedi. Bu milletin bayrağı, devletin birliği, bekası için her zaman bir ve beraber olduklarını dile getiren Kurum, bundan sonra da birlik ve beraberliğin uzun yıllar devam edeceğini söyledi.

 

“SAĞLIKLI VE GÜVENLİ KONUTLARDA OTURACAKSINIZ”

 

Bakan Kurum, Bağlık Mahallesi'nde yaşayan Romanların kentsel dönüşümle ilgili sorunları olduğunu öğrendiğini ifade ederek “Bağlık Mahallesi'ndeki Roman vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde kentsel dönüşüm sürecini tamamlayacağız. Hak etmediğiniz manzarayı yakın zamanda görmeyeceksiniz. Toplu Konut İdaresi ile çalışma yapacağız. Sağlıklı ve güvenli konutlarda oturacaksınız” dedi.

 

HEDEF KİŞİ BAŞI 15 METREKARE YEŞİL ALAN

 

Tüm şehirlerde gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını dile getiren Bakan Kurum “Millet Bahçeleri yapıyoruz. Kadınlarımız çocukları ile vakit geçirsin istiyoruz. Hedefimiz kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak. Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz şehirlerimizin geleceği için bu projeleri bitireceğiz. 81 ilimizde Millet Bahçeleri'nin yapımına başladık. Kentsel dönüşümle alakalı deprem riski taşıyan binada oturan vatandaş istemiyoruz. Herkes eşit şartlarda yaşasın istiyoruz. Bunun için de dertlerinizle dertlenen belediye başkanlarına ihtiyacınız var. Sayın Cumhurbaşkanımız bizim manifestomuzu açıkladı. 8 maddesi bizim bakanlığımızı ilgilendiriyor. Birçok projemiz var, inşallah hızlı bir şekilde projelerimizi yapacağız” dedi.

 

“BUNLARA FIRSAT VERMEDİK”

 

Millet ittifakını da eleştiren Bakan Kurum “İnşallah şehirlerimizin 2023, 2053 ve 2071'ini hep birlikte planlayacağız. Önceki gün bir CHP'li belediye başkan adayı, 'Bize oy verin' diyerek, 'Kürdistan'a oy istiyor. Bu millet ne zaman yanınızda oldu da şimdi olsun? Biz pkk'yı, fetö'yü bitirdik. Bu vatan hainleri dünyanın neresine giderse gitsin peşindeyiz. Bunlara fırsat vermedik. Önümüzdeki süreçte de vermeyeceğiz” dedi.

 

31 MART İÇİN DESTEK İSTEDİ

 

16 yıldır eğitimden sanata, kültüre sağlık hizmetine kadar büyük yenilikler yaptıklarını dile getiren Bakan Murat Kurum “İnşallah dışa bağımlılığı bitirmek için yerli ve milli duruş ile geleceğimizi çok daha güzel şeyleri inşa edeceğiz” dedi. 31 Mart seçimleri için destek isteyen Bakan Kurum, başta Çerkezköy olmak üzere Tekirdağ'ın tüm ilçelerini alarak hizmet etmek istediklerini söyledi. Konuşmasının ardından Bakan Murat Kurum, vatandaşlara bez torba, çocuklara da oyuncak dağıttı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU