"Çerkezköy'ün kırklanmaya ihtiyacı yok ama O'nun ağzını toplamaya ihtiyacı var"

İlk mahalle mitingini Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde düzenleyen Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, 5 yıldır herkesin belediye başkanı olduğunu, yeni 5 yÄ?

GÜNDEM 10.03.2019 20:53:00 0

Seçimlere kısa bir süre kala, 10 mahallede düzenleyeceği mahalle mitinglerine başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, mahalle mitinglerinin ilkini Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde düzenledi.

 

 

 

 

ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Sahneye eşi Güliz Akay ile birlikte çıkarak halkı selamlayan Akay, mitingde yaptığı konuşmada “Yeni bir 5 yıla sizlerle birlikte başlangıç yapacağız. 5 yılda Çerkezköy büyüdü, birlik oldu, beraberlik oldu, kardeşlik oldu. Hizmet ile dolu dolu geçen 5 yılda, dere taşkınları yaşayan Çerkezköy’de artık bu dertlerini unutan, eskiden kanalizasyon akan dereleri pırıl pırıl su akan dereler haline getiren, su baskınları yaşayan Fatih Caddesi, Başarır Sokak ve İmar Sitesi sakinlerini bu dertten kurtaran Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

“DAHA YEŞİL BİR ÇERKEZKÖY ORTAYA ÇIKARDIK”

 

Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde fetö’cülere teslim edilen alanı alarak mahallenin gençlerine, kadınlarına, annelerine teslim ettiklerini adını da fetö’cülere inat Türkan Saylan Kültür Merkezi koyduklarını söyleyen Akay, “Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde 27 sokakta asfalt çalışması yaptık. 14 parkta yeni park düzenlemeleri yaparak parkları annelere teslim ettik. Kızılpınar’da 90 kilometre altyapı ve üstyapı çalışması yaptık. Kızılpınar-Çerkezköy yolunu aydınlattık. Kızılpınar’a kötü günlerini unutturduk. Kızılpınar’da Pazar Yeri, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu yaptık. Kapalı Pazar yerini o köhne pazardan kurtardık. Tepe’de girmekten imtina ettiğimiz piknik alanını yenileyerek ailelere teslim ettik. Yarı olimpik yüzme havuzunun temelini attık. Kavak Dere’yi ıslah ettik. Birinci etabın ardından Kent Park’ın 2. Etabını da geçtiğimiz günlerde hizmete sunduk. Pınarça Deresi’nin etrafını düzenleyerek daha yeşil bir Çerkezköy ortaya çıkardık” dedi.

 

“GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURDUK”

 

Spor parkları, örnek aydınlık sokaklar, şehitlik anıtı, 29 Ekim Spor Kompleksi,  Atatürk Kültür Merkezi projelerini hayata geçirdiklerini söyleyen Akay, “5 yıl önce göreve geldiğimizde daha sosyal bir Çerkezköy için sosyal belediyeciliği getireceğimizi söylemiştik. Gönül köprüleri kurduk. 9 bin 500 bebeğe hoş geldin dedik. İlçemize yeni taşınanlara hoş geldin dedik. Ramazan’da on binleri aynı iftar sofralarında buluşturan bir Çerkezköy olmaya çalıştık. On binleri İstanbul’a, Edirne’ye camilere, Çanakkale Şehitlik’e taşıdık. Mutlu anı beraber paylaştık. Zor zamanlarda taziye evleriyle zor günleri paylaştık. İkram çeşmesiyle vatandaşlarımıza çorba ikram ettik. Binlerce kardeşimize sünnet şöleni yaptık” dedi.

 

“DEĞİŞİMİN ALTINA İMZAMIZI ATTIK”

 

5 yılda okullara sahip çıktıklarını ve yeni okullar için yer açtıklarını söyleyen Başkan Vahap Akay “Derdimiz tasamız Çerkezköy’ün çocuklarıydı. Çerkezköy’ün çocuklarının 65 kişilik sınıflarda değil, 25 kişilik sınıflarda okuması için mücadele ortaya koyduk. Bunların hepsini sizlerden aldığımız güçle yaptık. Milletimizin önemli günlerini, milli bayramlarımızda, 23 Nisan’larımızda, 19 Mayıs’larımızda, 30 Ağustos’larımızda, 29 Ekim’lerimizde şehrimizin dört bir yanını ay yıldızlı Türk bayraklarıyla gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün resimleriyle donattık. Binlerle, on binlerle beraber yürüdük, meydanlarda buluştuk, dolduk, taştık. Korkmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, devrimlerinin gölgesinde bir belediye başkanıyız dedik. Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz dedik. Bu topraklarda kardeşliğimizi pekiştirmek için meydanlarda haykırdık. Korkmadan on binlerin huzurunda ‘Ne mutlu Türk’üm’ diye haykırdık. 5 yıl önce ‘değişim senin elinde Çerkezköy’ demiştik. Sizler bize inandınız. Biz de Kadir başkanımla birlikte sizden aldığımız güçle Çerkezköy’ümüzde değişimin altına imzamızı attık” dedi.

 

“ALLAH SİZİ KURU İFTİRADAN SAKINSIN”

 

5 yılda nüfusu 115 binden 167 bine giden, yeni 5 yılda da 250 gidecek olan Çerkezköy’de yeni 5 yıla yeni hedeflere omuz omuza gittiklerini söyleyen Akay “Kopyaya başladılar bu ara. Takip etsinler. Onlar 10 yıl geriden geliyorlar. Projelerimizle, yeni meydana altı otoparkla, yeni amfi parkla, yeni Çerkezköy kent meydanımızla, yeni dal çık projemizle, trafik çözümlerimizle, bilim merkeziyle, yeni içme suyu projesiyle, yeni sanayi sitesiyle, Çerkezköy Engelli Koordinasyon Merkezimizle biz yeni 5 yıla doğru yine el ele, kol kola Kadir başkanımla yürüyoruz. Bizim Çerkezköy’ün bugününe dair anlatacaklarımız, yarınlara umutla bakan hedeflerimiz var. Çerkezköy ün bugününü de, dününü de biliyoruz. Yarınına da umutla, cesaretle yürüyoruz. Çerkezköy’de emeğimiz var, ama öyle görüyorum ki gönüllerde yerimiz var. Bu gönül birlikteliğini kurmak kolay mı sandın? Bunu paran ile kurabileceğini mi sandın? Anlatacak hikayesi olmayanların iftirası da olur, yalanı da olur. İthal danışmanları tutarsın, uzak kaldığın sokakları ithal danışmanlardan öğrenmeye çalışırsın. Yalan atanlar, iftira hazırlıkları yapanlar bugün çıkmışlar bana, kaybetme telaşım varmış, hakaret, iftira atarak siyaset yapıyormuşum. Allah sizi kuru iftiradan sakınsın” dedi.

 

“BİRAZ AĞZINI TOPLAMAYA İHTİYACI VAR”

 

Kapalı Spor Salonu’nda Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın hamam projesini açıklamasının ardından kürsüye çıktığında “Hamam projesi çok önemli. Çünkü CHP belediyesinden kurtulduktan sonra Çerkezköy’ün kırklanmaya ihtiyacı var” diyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan’a tepki gösteren Akay “Bence Çerkezköy’ün kırklanmaya ihtiyacı yok, ama Mestan Özcan’ın biraz ağzını toplamaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

 

“KURDUĞUMUZ GÖNÜL İTTİFAKINI ANLATIYORUM”

 

5 yıl Çerkezköy için, bu toprakların geleceği, çocukların geleceği için mücadele ettiklerini söyleyen Akay “O arkadaşlar daha ortada yokken, kendi partilerinin kapısından dahi geçmezken, kimseye selam bile vermezken, biz bu topraklarda 5 yılda acı anı, mutlu anı paylaştık. Bu işler seçime 60 gün kala dolaşmakla olmuyor. 5 yıldır geziyorum, dolaşıyorum ancak 95 gecedir Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde hemşehrilerimle buluşuyorum. Yalanla, iftirayla işim olmaz. Ben sadece Çerkezköy’ün dününü hatırlatıyorum, 5 yılda ortaya koyduğumuz yatırımları anlatıyorum, yeni 5 yılda Çerkezköy’e dair yapacaklarımız paylaşıyorum. Hiçbir ayrımım yok. Herkese Çerkezköy’ü anlatıyorum. 5 yılda herkesle birlikte kurduğum gönül ittifakını anlatıyorum” dedi.

 

“KENDİMİ İHBAR EDİYORUM”

 

5 yıl boyunca Çerkezköy’e yeni yatırımlar katmak için mücadele ettiklerini kaydeden Akay “Birileri yapacağımız işleri engellemek için uğraştılar. Karayollarıyla, ormanla engellemeye çalıştılar. O engellenen işlerin tamamını bu 5 yılda sizlerle birlikte yapacağız. Çerkezköy’de bütün kapımızı çalan vatandaşlarımıza iş bulmaya çalışıyorduk. Geçmiş dönemde İŞKUR Masası Belediye binasındaydı. Biz göreve geldikten 6 ay sonra İŞKUR belediye binasından çıktı, ÇTSO’ya çıktı. Sonra bize yazı gönderdiler, ‘sen belediye olarak iş bulamasın’ dediler. Kendimi ihbar ediyorum. O masa gittiğinden beri herkese iş bulmaya çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim elimden geldiğince” dedi.

 

“ARASAYDIN DA ÇÖZSEYDİN”

 

Süleyman Kozuva’nın “Ben Tayyip Beyle görülür hallederim” sözlerine de tepki gösteren Süleyman Kozuva “Tayyip Bey değil, sayın Cumhurbaşkanı diyeceksin. Yani bir samimiyet göstergesiyle Çerkezköy’de hemşehrilerimizin gözünü boyama mücadelesi var. Ben ‘onu hallederim, bunu çözerim’ diyenlere soruyorum. Ben 5 yıllık belediye başkanıyım, sen de 6 yıldır ÇTSO’nun başındasın. 2016 başından beri tırnaklarımızla kazıya kazıya çocuklar 25 kişilik sınıflarda okusun diye mücadele ettik. Kaymakamın payı var, eski vekil Ayşe Doğan’ın payı var. Biz bu kadar tırmalarken, bir yerleri aradın mı? Yok. Çerkezköy’ü sel bastı, Devlet Su İşleri ile uğraştık mücadele verdik, bir şey yaptın mı? Yok. Memlekette doktor sorunu var. Aradın mı bir yeri? Yok. 6 yıldır ÇTSO başkanısın. Bunları aramak için belediye başkanı mı olmak lazım? Sorumlu bir makamın var, arasaydın da çözseydin” dedi.

 

“KİMSE BANA TEVAZUDAN, SAMİMİYETTEN BAHSETMESİN”

 

Çerkezköy’ün başına bir püsküllü belanın musallat olduğunu anımsatan Akay “Termik santrali musallat ettiler. Çocukların ciğerlerine kül dolmasın diye 2 buçuk yıldır çalmadığımız kapı, gitmediğimiz alan kalmadı. Sen ne yaptın? Bakmayın şimdi bakanların gelip açıklama yaptıklarına. Orası hala termik santral sahası olarak planlarda işaretli. Kimse masal anlatmasın. Sen ÇED toplantısına Ticaret Odası’nı kalkan ettin, gıkın da çıkmadı. Şimdi çıkmış Çerkezköy kazanacak diyorsun. Yemezler arkadaş. Kendi siyasi ve ticari ikballeri için bu toplarlara termik santral yapılmasına karşı çıkmayanlardan tarih hesabını soracak. Aramazsın arkadaş. Sen sadece para kazanmaya bakarsın, zenginliğine güvenirsin. Senin bu tasalardan bugüne kadar haberin bile olmadı. Ben Vahap Akay olarak  mücadele etmeye çalışan birisi olarak, yeri geldi Kadir Albayrak’ı kırdım eleştirdim, daha çok lazım Çerkezköy’e dedim. Yeri geldi ben kendi partimi dahi eleştirebildim. Bunların hepsi çocuklarımızın geleceği içindi. Bana hiç kimse çıkıp tevazu, samimiyetten bahsetmesin. Sizde tevazunun t’si, samimiyetin de s’si yok” dedi.

 

“SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY DİYE HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

2014’te olduğu gibi şimdi de yeniden bir bakan furyasının başladığını söyleyen Akay “Gelen anlatıyor, giden anlatıyor. 2014’te gelip söz verdiler. Şimdi yine geliyorlar. Hoş gelmişler sefa getirmişler. Söz var ama icraat yok. Bugün toplantılarını yine bir badana yapıp allayıp pulladıkları o külüstür spor salonunda yapmak zorunda kaldılar. Mayıs sonuydu, yine bir seçim öncesinde yine bakanlar gelmişti. O dönemin spor bakanı geldi. Bunu yıkıp yeni spor salonu yapacağız dedi. Hızlarını alamadılar yüzme havuzu yapacağız dediler. O sözler nerede? Her seçim arifesinde gelecekler ‘onu yapacağız’ diyecekler seçim geçecek ortada kimse kalmayacak, hatta o sözü veren spor bakanı bile değişti. Ne oldu bizim spor salonunu. Yaparsak yine biz yaparız. Verilen sözlerle bu işler olmuyor. Biz 30 Mart 2014’te seçilmiş 2 belediye başkanı olarak söz nasıl verilir, nasıl yerine getirilir bütün Çerkezköy’e anlattık. Bugün gururla, huzurla mutluluklar karşısına geldik. Allah herkese söz verip tutabilmeyi nasip etsin” dedi. Hiçbir ayrımlarının olmadığını söyleyen Akay “Herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceğiz. 31 Mart’ta sandığın arkasına gideceğiz. Elinizi vicdanınıza koyup mührü basın istiyoruz. Sizlerle beraber daha mutluyuz, daha heyecanlıyız. Sevdamız Çerkezköy diye haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU