Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği açıldı

Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen törenle açıldı. Bugün saat 14:30'da düzenlenen açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Baka

GÜNDEM 8.03.2019 20:35:00 0
Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği açıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mülahim Kuru, AK Parti Tekirdağ Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, AK Parti 26.dönem milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Nuran Yeşil, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, Hayırsever Müjgan - Serkan Karagöz, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Arslan, Metin Taşdelen Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe ve KAGEDER üyeleri ile birlikte basın mensupları katıldı.

 

 

 

AMAÇLARINI ANLATTI

 

Açılış konuşmasını yapan KAGEDER Başkan Yardımcısı Dilek Akkoyun, derneğin amaçları, hedefleri ve projeleri ile ilgili bilgi vererek "Kadın kendini geliştirirse ailesine, eşime, çocuklarına, milletine çok daha faydalı olacaktır. Bununla ilgili çalışma gruplarımız projelerimiz, eğitim seminerlerimiz var. Hepinizin tüm halkımızın güçlü bir şekilde projelerimize destek vermesini bekliyorum ve önemle katılmanızı istiyorum" sözlerine yer verdi. 

 

 

 

"KADININ ELİNİN DEĞMESİ GEREKİYOR"

 

KAGEDER Başkan Yardımcısı Dilek Akkoyun'un ardından konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Anadolu’nun bir köşesinde içi heyecan dolu, vatan sevgisi olan kadınlarımızın bir araya gelmesi özellikle bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde burada olmanız son derece önemli. Bazen yıl içerisinden çeşitli haftalarımız günlerimiz oluyor. Bunlar sadece o gün anılmak için olan günler değil. Şüphesiz 365 günün tamamında kadınlarımızı anmamız gerekiyor. Eğitim önemli. Biz maalesef bir dönem kadını sosyal hayattan soyutlamışız. Adeta eve hapsetmişiz. Yıllar boyu savaşmışız bu coğrafyada ve kadınlarımız her zaman bizlerin yanında olmuş. Bugün ki teknik tabirle lojistik destek sağlanmış. Daha geriye gidelim. Peygamber Efendimizin Eşi Hatice Validemiz tüccardı. Ticaret yapıyordu. Kervanı vardı. Tüccar olarak ekonomik hayatın içindeydi. Bu örnekleri çoğaltmak aslında çok mümkün ama nedense bir dönem bana çok fazla konuşmamışız ve kadınlarımızı belli kalıplar arasından tutmaya gayret göstermişiz. Çok geriye gitmeye gerek yok. 28 Şubat sürecinde yaşananları hep birlikte biliyoruz. Başörtüsü yüzünden birçok kadınların eğitimleri engellendi, işlerine engel oldular. Bugün böyle bir sorun yok yasaklar kalktı. Türkiye geri mi gitti hayır. Bazılarının kafasının içerisinde çamurdan kalıplar var. Onları kırmamız lazım. Elbette bütün görüşlerimiz aynı olamaz farklı görüşler bizim için her zaman zenginliktir. Biz buna inandık. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutlarım. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 1934’te da Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı vermiş. Baktığınızda bu çağdaş ülkelere çok daha önde bir adam atılmış o tarihte birçok Avrupalı ülkede kadının seçme ve seçilme hakkı yoktu. Ona rağmen istediğimiz seviyede değiliz. Ama gerek iktisadi gerek sosyal hayatımıza kadının elinin değmesi gerekiyor ki işlerin daha güzel daha istatistik olması için" ifadelerine yer verdi.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in konuşmasının ardından Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği'nin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın yapılmasının ardından KAGEDER Başkan Yardımcısı Dilek Akkoyun tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e çiçek takdim edildi.

 

"MİLLETİN KALKINMASI KADINLARIN SOSYAL HAYATTA VAR OLMASIYLA ORANTILI" 

 

Çiçek takdiminin ardından konuşan TOBB Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Nazan Çoban, "Bugün burada KAGADER'in açılışına ve çalışmalarına destek vermek için buluştuk. Unutmayalım ki milletin kalkınması kadınların sosyal hayatta daha çok var olmaları ile orantılıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Dünyada her şey kadının eseridir”. Kadın, ilk eğitimcidir. Kadın kimi zaman fabrikada işçi, laboratuvarda mühendis, kimi zaman okulda öğretmen, ailede annedir. Kadının başaramayacağı iş, altından kalkamayacağı görev yoktur. Bu sebeple kadınlarımızın gücünün farkına varmalı, onlara inanmalı ve desteklemeliyiz. Yaptığı her işe önce yüreğini sonra emeğini katan, dünyamızın yarısını oluşturan ve diğer yarısını yetiştirmeye çalışan biz tüm kadınları gönülden kutluyorum. KAGEDER’e tekrar hayırlı olsun dileklerimi sunuyor, başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

 

GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TÜRKİYE

 

TOBB Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Nazan Çoban'ın ardından konuşan Kadın Geliştirme Derneği'nin neden kurulduğunu anlatan Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt, "Kadına güçsüz anında destek olmak güçlendiğinde destek almak demektir. Bundandır ki kadının güçlenmesi önem arz ediyor. Eğitimli kadın mutlu kadın, mutlu kadın mutlu eş, mutlu çocuklar demektir. Kadın güzelleşirse her şey güzelleşir. Bütün bu dayanışmalarla gelecek nesillerle örnek olacağız. Bu tür kuruluşlar bizim için çok önemlidir. Bu kuruluş insanlar arasında birlik ve beraberliğin köprüsüdür. Derneğimiz tek bir kişi, bir grup ya da siyasal otoriteden bağımsız olarak faaliyetlerini sürdürecek çünkü amacımız kadın birlikteliği ile kadını geliştirmek ve güçlendirmek. Elimizin ve gönlümüzün değmediği kadın kalmasın. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye " dedi. Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt'un ardından Araştırmacı Yazarlar; Mehmet Dağıstanlı, Özlem Akşit konuştu. Ardından N.Altıntaş, Gamze Ecem Kırlı, Nuran Yeşil, Melek Şen, Ayla Uçkun ve Gonca Demirtaş'ın konuşmasıyla açılış programı sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ - Seda AKYOL