8 Mart Kadınlar Günü etkinliklerle kutlandı

Türkiye Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi, Tekirdağ Barosu ve Süleymanpaşa Kadın Dayanışma Platformu işbirliği ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Düzenlen

GÜNDEM 8.03.2019 20:12:00 0
8 Mart Kadınlar Günü etkinliklerle kutlandı

Türkiye Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi, Tekirdağ Barosu ve Süleymanpaşa Kadın Dayanışma Platformu işbirliği ile düzenlenen etkinlik, Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı.

 

GEREKLİ TÜM ADIMLARI ATACAĞIZ

 

Tarihi Bedesten yanındaki Hasan Âli Yücel Meydanı’nda ortak basın açıklaması düzenşendi. Basın açıklaması, işitme engelli vatandaşlar için işaret dili ile anlık olarak tercüme edildi. Basın açıklamasının ardından Tekira Alışveriş Merkezi önüne kadar yürüyüş yapıldı. Ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün önemini vurgulayarak “Dünyayı güzelleştirmeye çalışan tüm kadınların, bir gün değil her gün yanındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz. Süleymanpaşa Belediyesi olarak ilk beş yıllık dönemimizde çocuklarımızı ilk önceliğimiz olarak belirlemiş ve onlara yönelik sayısız projeyi hayata geçirmiştik. Önümüzdeki dönemde önceliğimiz kadınlarımız olacak. Kadın istihdamı, kadınların sosyal ve ekonomik hayatın içinde daha fazla yer alması ve birey olma bilincinin artırılmasına yönelik çok sayıda projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Bir kadın, bir anne, dünyayı değiştirir ilkesi ile hareket ederek dünyayı değiştirecek kadın ve erkeklerin kentimizde yetişmesi için gerekli tüm adımları atacağız. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın, çalışma hayatında olmasalar da evini çekip çeviren kadınlar emekçidir, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum" diye konuştu.

 

KADIN VAR OLDUĞU HER ALANI EMEĞİ İLE GÜZELLEŞTİRİR

 

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yaşamın her alanında olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü bir kez daha kutluyorum. Kadın var olduğu her alanı emeği ile güzelleştiriyor. Biz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızı gerek çalışma gerekse de sosyal hayatta daha fazla var olabilmesi için tüm gücümüzle destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz. Kadınlar için daha adil ve eşit bir dünya temenni ediyorum" dedi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK