"Mağdur etmeden çözüm üreteceğiz"

Çerkezköy'de öğrenci taşımacılığı yapan şoför esnafıyla bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Yaptığınız iş çok zor ve meşakkatli bir iş. Yasalarda

GÜNDEM 7.03.2019 17:33:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kıvanç Kıraathanesi’nde öğrenci taşımacılığı yapan şoför esnafıyla bir araya geldi.

 

“SORUNLARI YAKİNEN TAKİP ETTİK”

 

Şoför esnafının sorunlarını ve taleplerini dinleyen Akay, “Tekirdağ ve Çerkezköy 5 yıldan beri Büyükşehir statüsü ile yönetiliyor. 30 Mart 2014’ten önce J, S, M plakalar ilçe Belediye Meclis kararları ile veriliyordu. Bu tarihten itibaren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi ile tanıştık. Sonra öğrenci, personel taşımacılığı yapan şoför esnafının sorunlarını, sıkıntılarını yakinen takip ettik ve çözmeye çalıştık” dedi. Başkan Akay, Çerkezköy’ün Tekirdağ’ın 3. büyük ilçesi olduğunu dile getirerek, “Çerkezköy gerek öğrenci taşımacılığı ve gerekse de servis taşımacılığının yoğun olarak yaşandığı bir ilçe. Yaptığınız iş çok zor ve meşakkatli bir iş. Yasalardan, yönetmeliklerden yaşadığınız sıkıntıları biliyorum” dedi ve önümüzdeki dönemde yönetmelikten kaynaklanan sorunları kalem kalem şoför esnafı ile konuşarak değerlendirip, şoför esnafını mağdur etmeden çözümler üreteceklerini dile getirdi.

 

“GEREKİRSE BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM”

 

S Plakada alınan ‘Bölgesellik’ kararını önümüzdeki dönem J plaka için de savunacaklarını ve korsan taşımacılık ile mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Akay, “Korsan ile mücadelede Zabıta ve Emniyetin ortak hareket etmesi, uygulama ve denetim yapması zaruri. Bu konunun bizzat takipçisi olacağım. Çerkezköy’ün, Çerkezköy esnafının hangi hakkı, hukuku varsa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da korumaya devam edeceğim. Gerekirse bunun için siyasi bedel ödemeye de hazırım” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU