Belediyeden örnek davranış

Edirne merkezde 20 durağa mini kitaplıklar koyduklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Dünyada hırsızlık olmayan tek şey kitap çalmaktır. Kitap çalmak hırsızlığa girmez. Bu kit

GÜNDEM 5.03.2019 15:39:00 0
Belediyeden örnek davranış

Öğrencilerin ve vatandaşların kitap okuma alışkanlığını arttırmak adına örnek bir davranışı ortaya koyan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından verilen talimatla kent merkezinde 20 durağa mini kitaplıklar kuruldu. Kitaplıkların tanıtımını yapan Başkan Gürkan, duraklardaki kitaplıkların sayısının giderek attıracakları ifade etti.

 

"DÜNYANIN EN DEĞERLİ HAZİNESİ BİLGİDİR"

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dünyada hırsızlık olmayan tek şeyin kitap çalmak olduğunu ifade ederek "Kitap çalmak hırsızlığa girmez. Bu kitaplıktaki kitapları çalabilirsiniz. Herkes istediği gibi kitap çalabilir" diye konuştu. Kitaplıklara ilk kitapların Edirne Belediyesi tarafından konulduğunu belirten Başkan Gürkan, "Duraklardaki kitaplıklara ilk kitapları biz koyuyoruz. Ama süreç içerisinde öğrenciler buradan kitapları alarak, okuyacak ve tekrar yerlerine bırakacak. Dünyanın en değerli hazinesi bilgidir. Bilgi sahibi olabilmeniz için de mutlaka ve mutlaka okumanız gerekiyor.  Okumanın en iyi yolu da kokusunu alarak kitap okumaktır, dokunarak kitap okumaktır. Anlamayı kolaylaştırır ve hızlandırır. Kentimizde hem okuma oranının yükseltilmesi hem de kentimizin entelektüel düzeyinin yükseltilmesi adına bu projeyi hayata geçirdik. Edirne zaten okuyan bir kent; bunu kitap fuarlarında da görüyoruz. İnanıyorum ki bu proje şehrin bütün okurlarına, yazarlarına destek olacak, katkı sağlayacak. Bütün Edirnelileri bu projeye katkı vermeye davet ediyorum. Ellerindeki okumuş oldukları, bir kenarda duran kitaplarını ki kenarda duran kitap hiçbir işe yaramaz; okumuş oldukları kitapları bu kitaplıklara bırakırlarsa başkalarının da okumasına yol açmış olurlar. Böylece bizim kitabımız onlarca, yüzlerce kez el değiştirerek birçok insana destek olmuş olur" dedi. Gürkan, ayrıca  üniversite öğrencisi olan Yaren Simitçioğlu’na Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Nutuk’ isimli kitabını hediye etti. Üniversite öğrencisi Yaren Simitçioğlu da bir öğrenci ve kitapsever olarak bu projeyi çok güzel bulduğunu dile getirdi.  

 

Haber / Özge MERİÇ