Balaban Müzesi'nde anlamlı etkinlik

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından açılan ve anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapan Ressam İbrahim Balaban Müzesi'nde, Vatan Şairi Nazım Hikmet şiirleri, Balaban'ın resimleri arasında dinleyicilerle bi

GÜNDEM 4.03.2019 12:28:00 0
Balaban Müzesi

Nazım Hikmet’in şiirlerinden oyunlaştırılan ve Tekirdağlı tiyatro sanatçısı Murat Başyazgan tarafından sahnelenen oyun, Ressam İbrahim Balaban Müzesi’nde Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin beğenisine sunuldu.

 

RESSAM İBRAHİM BALABAN’IN ESERLERİ İNCELENDİ

 

Ben İçeri Girdiğimden Beri, Vatan Haini, Tahir ile Zühre Meselesi ve Ceviz Ağacı gibi ünlü Nazım Hikmet şiirlerinin canlandırıldığı tek kişilik performans, Nazım Hikmet’in Balaban’ın en ünlü eserlerinden biri olan Bahar isimli tablosu için yazdığı şiirle sona erdi. 20 öğrencinin ilgi ile izlediği özel gösteri yaklaşık bir saat sürerken Performansın ardından öğrenciler Ressam İbrahim Balaban Müzesi’ni gezerek Balaban’ın eserlerini incelediler.

 

ANA VİZYONUMUZ KÜLTÜR KENTİ OLMAK

 

“Süleymanpaşa’nın ana vizyonlarından biri de bir kültür kenti olmaktır” diyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bu amaçla kentimizin en eski mahallelerinden biri olan Ertuğrul Mahallesi’nde müzeler sokağı oluşturuyoruz. Bu müzelerden biri Nazım Hikmet’in cezaevi yoldaşı Ressam İbrahim Balaban Müzesi. Müze açmak önemli ama tek başına yeterli değil. Müzelerin vatandaşlarla buluşması lazım. Bu buluşmalar sayesinde kültür kenti olma yolunda başarı elde edebiliriz. Avrupa’nın birçok kentinde müzeler farklı etkinliklere de ev sahipliği yapar. Tekirdağ’ın yetiştirdiği sanatçıların müzelerimizde şiir dinletileri gibi etkinliklerle vatandaşlarımıza ulaşmasından mutluluk duyuyorum. Bu tarz sanatsal çalışmalarımız artarak devam edecek" şeklinde konuştu.

 

Haber/Seda AKYOL