"Bin Yılın Kara Lekesi"

Namık Kemal Üniversitesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Tekirdağ temsilciliği tarafından 28 Şubat 1997 yılında meydana gelen Postmodern Darbesi kapsamında düzenlenen "28 Şubat Bin Yılın Kara Lekesi

GÜNDEM 1.03.2019 16:19:00 0
"Bin Yılın Kara Lekesi"

28 Şubat Bin Yılın Kara Lekesi adlı konferansta, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve eşi Selda Şahin, Hakim Yunus Aras, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, Gençlik Spor İl Müdürü Ülkü Uslu, Tekirdağ İlçe Müftüsü Ayhan Okur, KADEM üyeleri ile Tekirdağ KADEM Temsilciliği adına Başkan Yardımcısı Yasemin Demirpolat, akademik personel ve öğrenciler yer aldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

KADEM Tekirdağ İl Temsilciliği adına konuşma yapan Ülkü Uslu, "Geçen yıl 28 Şubat Postmodern Darbe’yi hukuki boyutları ile ele almıştık. Gördük ki anıları canlı tutmak, o günleri tekrar yaşamamak için önemli idi. Bugün burada 28 Şubat Öğrenci Derneği Başkanı Emine İlyas’ı konuk konuşmacı olarak ağırlıyoruz. Kendisine katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

“UNUTULMAYACAK BİR KARA LEKE OLARAK HAFIZALARA KAZINDI”

 

28 Şubat 1997 Postmodern Darbe’nin ülkemize ve insanımıza yaşattığı olumsuzluklara değinerek açılış konuşmasını yapan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, "28 Şubat darbesi sonrasında kamuda çalışan, üniversite okuyan birçok başörtülü arkadaşımız mağdur edildi. 28 Şubat, hafızalara, bin yıl sürmeyen ancak bin yıl unutulmayacak bir kara leke olarak kazındı. Dilerim Allah o günleri bizlere tekrar yaşatmaz” şeklinde konuştu.

 

"SORUNLARA ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ"

 

28 Şubat Öğrenci Derneği Başkanı Emine İlyas’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, İlyas o günleri anlatarak kendi gibi birçok arkadaşının Üniversite eğitiminden mahrum kaldığını o dönemdeki birçok kişinin eğitim hakkının, çalışma hakkının ellerinden alındığını ve bu darbenin ülkemize maddi açıdan da büyük kayıplar yaşattığına değindi. İlyas, "Kurduğumuz dernek ile dönemin mağduru olan arkadaşlarımızın sorunlara çözümler üretiyoruz. Hukuki anlamda bir süreç varsa onun üzerinde çalışmalar yürütüyoruz" ifadelerine yer verdi. Program günün anısına Emine İlyas’ a hediye takdiminde bulunulmasının ardından son buldu.

 

Haber/Seda AKYOL