Başkan Akay'dan hodri meydan

Erzurumlular Dostlar Kıraathanesi'nde düzenlenen kahvaltıya katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ne yaptığını bilen bir belediye başkanı olmaya çalıştığını dile getirerek â?

GÜNDEM 27.02.2019 16:19:00 0
Başkan Akay

CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri ve yeni dönem meclis üyesi adayları, CHP’den Çerkezköy Belediye Meclisi kontenjan adayı olan Memet Hanifi Karataş tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Gazi Osman Paşa Mahallesi’ndeki Erzurumlular Dostlar Kıraathanesi’nde düzenlenen kahvaltıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da katıldı. Seçimlere 32 günlük bir sürenin kaldığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 5 yılda Çerkezköy’de pek çok yatırıma imza attıklarını dile getirdi. Tek gayelerinin daha mutlu bir Çerkezköy olduğunu kaydeden Akay, yeni 5 yılda, Çerkezköy’ün yeni geleceğine hep birlikte yol almak istediklerini söyledi.

 

“MÜCADELEMİZ YENİ 5 YILDA DA DEVAM EDECEK”

 

Çerkezköy’ün yeni 5 yılına dair hedeflerinin olduğunu kaydeden Akay, yeni 5 yılda ortaya koyacakları yeni hedefleri, yeni projeleri herkese anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. 5 yılda Çerkezköy’ün daha sosyal bir kent yapmak için mücadele ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, bu mücadelenin yeni 5 yılda da devam edeceğini belirtti. 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından 8 Nisan 2014 günü Belediyenin önünde yakasındaki parti rozetini çıkararak herkesin belediye başkanı olacağı sözünü verdiğini anımsatan Akay, 5 yıldır herkesin belediye başkanı olduğunu söyledi.

 

“MESELEYİ BAŞKA YÖNE ÇEKİYORLAR”

 

İsim vermeden Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’yı da eleştiren Akay “Çerkezköy’ün son 5 yılındaki altyapı değişimin, üstyapı değişimini, Çerkezköy’ün kabuğunu kırarak sokaklarda daha sosyal bir Çerkezköy’ün varlığını gören aday arkadaşlar konuşacak bir şey bulamayınca, başka başka söylemlerle, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı söylemlerle maalesef meseleyi başka bir yöne doğru çekme ihtiyacı içine girdiler. Bir slogan var; “Cumhur İttifakı Milletin Bekası” Her slogana saygımız sonsuz; ancak siz, bir diğer adayı, yani bizi bir beka sorunu olarak göstermeye çalışırsanız ben de sorarım; arkadaş ben beka sorunu muyum? “ dedi.

 

AKAY’DAN DİĞER ADAYLARA DAVET

 

Bu topraklarda ay yıldızlı Türk Bayrağı altında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geçmişine sahip çıkan, geleceğini kucaklayan, herkesi sarıp sarmalayan bir belediye başkanı olmaya çalıştığını söyleyen Vahap Akay “Ne yaptığını bilen, ne ettiğini bilen bir belediye başkanı olmaya çalıştım. Buradan ilerleyemeyenler, yapılanları karalamaya çalışmayı deneyenler, sonuç alamayınca başka zeminlerde siyaset aramaya çalışıyor. Bu arkadaşlarımı Çerkezköy’ün geleceğini konuşmaya davet ediyorum. Her platformda, her zeminde, istedikleri yerde bu şehirde, bu topraklarda, yalnız başına dolaşabilen, bir belediye başkanı olarak istedikleri zeminde hepsiyle beraber bütün ittifak arkadaşlarıyla beraber, bütün kurguladığı arkadaşlarıyla beraber yalnız başına gelen bir Vahap Akay var. Bütün arkadaşlara söylüyorum; hatta tarafsız bir yerde yapmayalım, taraflı bir odada yapalım; Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın konferans salonunda yapalım. İstedikleri soruları hazırlasınlar. Ben yalnız başıma geleceğim. İstedikleri yerde, bütün soruları cevaplamaya, Çerkezköy’ün geleceğini konuşmaya hazırım” dedi. Bazılarının kendi kalemlerine, satılık, kiralık arkadaşlarına yazılar yazdırmaya çalıştığını söyleyen Akay “Ben 5 yıldır bu şehirde belediye başkanlığı görevini yapıyorum. Eksiklerim, hatalarım olmuştur. Yetiştiremediğimiz yerler olmuştur. Bunların hepsi boynumun borcu. Ancak bu şehirde, yalnız başına gezip, vatandaşıyla dertlenen, konuşmaya çalışan, paylaşmaya çalışan bir belediye başkanı oldum” dedi. Kahvaltıda konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Kontenjan Adayı Memet Hanifi Karataş da, “Vahap Akay 5 yılda önemli hizmetlere imza attı. Yeni 5 yıllık dönemde de çok daha farklı ve çok daha iyi hizmetleri inşallah hep birlikte yapacağız. 31 Mart yerel seçimlerinde tüm hemşehrilerimizin Vahap başkana eksiksiz olarak tam destek vereceklerine de inanıyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU