8 bin 300 yıllık tarihi keşfedecekler

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Çin Halk Cumhuriyeti Tur Operatörleri ve medya kuruluşları için düzenlenen 'Edirne'yi Keşfet' programı kentin turizmine büyük katkı sağlayacak. Edirne, Çi

GÜNDEM 25.02.2019 14:52:00 0
8 bin 300 yıllık tarihi keşfedecekler

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 10 yılda 10 milyon turist hedefiyle yola çıktığını belirterek, “Hürriyet ile keşfet”, “Posta ile keşfet” programlarının ardından kentin kapılarını bu kez yurtdışından gelecek misafirler için açtıklarını kaydetti. Şimdi ki hedeflerinin yabancı turistin dikkatini Edirne’ye çekmek olduğunu ifade eden Gürkan; Çin Halk Cumhuriyeti Tur Operatörlerini ve medya kuruluşlarını Edirne’ye davet ettiklerini açıkladı. Gürkan, "Çin Halk Cumhuriyeti Tur Operatörleri ve medya kuruluşlarını 25-26 Şubat tarihlerinde kentimizde ağırlayacağız. Çin’den gelecek 13 tur operatörünün katlım sağlayacağı programda Çinliler Edirne’nin tarihini, kültürünü, doğasını, müziğini ve eşsiz lezzetlerini yakından tanıma fırsatı bulacak" şeklinde konuştu.

 

"HER GEÇEN GÜN BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK"

 

2014 yılında göreve geldiğinde vizyonunun 5 yılda 5 milyon turist olduğunu dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "2014 yılında göreve geldiğimizde vizyonumuz 5 yılda 5 milyon turist; 10 yılda 10 milyon turistin sayısına ulaşmak ve 8 bin 300 yıllık tarihe sahip bu kenti turizmde hakkettiği değere taşımaktı. 2018 yılı istatistiklerine baktığımızda 5 yılda 5,5 milyon turist sayısını aştığımızı görüyor; 10 milyon turist hedefine adım adım yürüyoruz. Biz 5 yıl önce büyük bir hedefle yola çıktık. 5 yıl önce 10 yılda 10 milyon turist hedefimizi duyanlar, gülüyor, inanmıyorlardı. Bugün 5 yılda hedeflediğimiz turist sayısına ulaştığımız görmek; bizi gururlandırıyor, bize ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Edirne turizmde her geçen gün büyümeye devam edecek. Biz kentimize gönülden bağlandık; biz iddiamıza yürekten inandık. Hepimizin Edirne’si için çalışmaya devam ediyoruz" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ