Girişimcilik hikayelerini anlattılar

Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Yeni İşim Girişim Programı kapsamında, girişimci olmak isteyen ve bu alana ilgi duyan öğrencilere yönelik "Girişimcilik Hikayeleri" konu

GÜNDEM 21.02.2019 16:39:00 0
Girişimcilik hikayelerini anlattılar

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen programda Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Nişancı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökmen Kantar, Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Çetin, akademisyenler ile öğrenciler yer aldı.

 

"HAYATA DAİR YENİ BİR BAKIŞ AÇISI"

 

Girişimcilik Hikayeleri söyleşisi öncesi konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Hayata dair meselelerde inovasyon yani yeni bir bakış açısı kazanmak istiyorum diyen arkadaşlarımızı 'Yeni İşim Girişim' programına katılmaya davet ediyoruz" sözlerine yer verdi. Şahin, "Üniversitemizle işbirliği içerisinde girişimcilerimizin desteği ile bir modülü hayata geçirerek, gençlerimizin girişimci olmalarını amaçlıyoruz. Fikirlerin hayata geçmesi için maddi, manevi destek, eğitim ve gerekli olan ne varsa siz öğrenci arkadaşlarımıza sunuyoruz" şeklinde konuştu.

 

"BAŞARI ÖYKÜLERİNİ PAYLAŞTILAR"

 

Söyleşi öncesi konuşma yapan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ise "Öncelikle yeni işim girişim projesinin tanıtım toplantısına hoş geldiniz. Verilecek olan eğitimlerde yeni girişimci arkadaşlarımızın sizlerin arasından çıkmasını umut ediyorum. Üniversitemiz Sosyal Yaşam Merkezi’nde bulunan gerek Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz gerekse de Kuluçka Merkezimiz ile bağlantı kurarak orada yeni fikirler ortaya çıkarabileceğinizi düşünüyorum. İleriye yönelik olarak faydalı düşüncelerinizi, aktif hale getirebileceğiniz fikirlerinizi lütfen merkezlerimizdeki ilgili arkadaşlarımızla paylaşın. Öğrenciyken ulaşılması çok zor olan fikirler, aslında bizlerin hayatta ihtiyacımız olabilecek unsurlar olduğunu göz ardı etmememiz gerekiyor" sözlerine yer verdi. TEB Girişim Bankacılığı Pazarlama Müdürü Fatih Canan ile Watch Ortak Kurucu Mustafa Tülü gerçekleştirdikleri sunumlarda girişimcilik hayatlarının “Yeni İşim Girişim Programı” ile başladığından bahsederek, başarı öykülerini katılımcılar ile paylaştı.  

 

Haber / Özge MERİÇ