Türk Dünyasına Seyahat

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında "Türk Dünyasına Seyahat 2 (Kazakistan, MoÄ

GÜNDEM 19.02.2019 16:25:00 0
Türk Dünyasına Seyahat

Kayalı Kampüsü II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Bayram, Dr. Öğr. Üyesi Bülent Hünerli, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri Ecem Güler ve Buse Yalçınkaya, 2018 yılı yaz döneminde araştırma kapsamında bulundukları Kazakistan, Moğolistan, Kırgızistan, Ukrayna, Moldova ve Bulgaristan ile ilgili izlenimlerini görseller eşliğinde katılımcılarla paylaştı. Ukrayna, Moldova, Bulgaristan gibi Gagauz Türklerinin yaşadığı coğrafyada araştırmalarını yoğunlaştıran Dr. Öğr. Üyesi Bülent Hünerli, izlenimlerini görseller eşliğinde aktardı. Dr. Öğr. Üyesi Hünerli, sözü geçen ülkelerdeki Gagauz köylerinde yaptığı kamera kayıtlarını da katılımcılara izleterek Gagauz ve Tatar Türkçesi'nden örnekler sundu.

 

KAZAKİSTAN İLE İLGİLİ TECRÜBELERİNİ ANLATTI

 

2018 yaz döneminde “4.Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu” kapsamında Kazakistan’da bulunan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri Ecem Güler ve Buse Yalçınkaya da sahada çektikleri fotoğraflar eşliğinde Kazakistan ile ilgili tecrübelerini anlattı. Panelin yöneticiliğini de yapan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Bayram ise, 2018 yılı içerisinde araştırmalar ve bilimsel faaliyetler kapsamında bulunduğu Kazakistan ve Moğolistan ile ilgili izlenimlerini paylaştı.  Doç. Dr. Bayram’ın özellikle Moğolistan’daki Orhun Yazıtları ile ilgili olarak görseller eşliğinde yaptığı sunum dikkat çekti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel, katılımcılara günün anısına belge takdimi ile sona erdi.

 

Haber / Ruşa ELMA