"Parasına güvenenlerle, milletine güvenenlerin seçimi olacak"

Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Köşem Mevkii'nde seçim bürosunun açılışında vatandaşlarla seslendi. Akay, â?

GÜNDEM 16.02.2019 16:33:00 0

Açılış alanına ailesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte gelen Vahap Akay, meşalelerle karşılandı. Açılışta ilk konuşmayı CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı yaptı.

 

“KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

 

Yerel seçimlere 43 gün kaldığını anımsatan Camcı “Sevdamız Çerkezköy diyerek çıktığımız bu yolda 30 Mart 2014’te sizlerin desteğiyle kazandığımız yerel seçimlerde Çerkezköy’ü yönetme görevini belediye başkanımız Vahap Akay ve belediye meclis üyelerimize verdiniz. Yapılan hizmetler ve kazandırılan eserlerle Çerkezköy’e değer katan belediye başkanımıza ve belediye meclis üyelerimize ilçemiz ve parti örgütüm adına teşekkür ediyorum. Parti örgütü olarak her zaman yanlarında olduk, olmaya devam edeceğiz” dedi. Belediye Başkanı Vahap Akay ile gurur duyduklarını söyleyen Camcı “31 Mart 2019’da yine, yeniden siz değerli hemşehrilerimizin desteğiyle kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.

 

“HODRİ MEYDAN”

 

Yeniden aday gösterilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da açılışta yaptığı konuşmada “Bu kalabalık, bu coşku bana 30 Mart 2014’ü hatırlattı, Çerkezköy’ün destanını hatırlattı” dedi. Albayrak “5 yıl boyunca iktidar partisi AKP’nin yandaşları 7 Haziran seçimleri, 1 Kasım seçimleri, referandum, ne kadar seçim olduysa tek bizim üzerimizden çalıştık. Her seferinde de mağlup oldular. Biz onlara dedik ki zamanı değil. Yerel yönetimi 31 Mart 2019’da konuşacağız dedik. Hep onlar konuştu. Şimdi artık seçim başladı. Biz de diyoruz ki meydan burada. Hodri meydan diyoruz hepsine. Şimdiye kadar siyasal olarak ben sahaya inmedim. 19 Şubat sabahı yakama parti rozetimi takarak 31 Mart 2019’un yeni Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sahaya ineceğim. Ben artık 24 saat sahadayım. Sevdamız Tekirdağ derken, bu Tekirdağ sevdasının ana parçalarından bir tanesi de Çerkezköy oldu. Çerkezköy’e sadece Büyükşehir olarak yaklaşık 180 milyon liralık yatırım yaptık” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’IN KADİR ABİSİ GELDİ, HESAP VERİYOR”

 

Halktan aldıkları gücü 5 yıl boyunca kullandıklarını, 5 yıl sonra gelip halka hesap verdiklerini belirten Albayrak “Ben Tekirdağ’ın kadir abisiyim. İstanbul’un Kadir abisi çekti gitti. Tekirdağ’ın Kadir abisi burada geldi, hesap veriyor” dedi. Yeni dönem için seçim kitabını hazırladıklarını söyleyen Albayrak “19 Şubat’tan sonra sahaya indiğimizde bunları paylaşacağız. Hizmetlerimiz herkesi memnun edecek.

 

Bana ve genç başkanımıza güvenmeye devam edin. Onun yetemediği anda Kadir Abisi sonuna kadar arkasında olacaktır” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY SİZLERİ HAK ETMİYOR”

 

Açılışta konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “5 yıl önce 17 meclis üyesi arkadaşımla beraber ‘Bir memleket sevdası’, ‘Bir Çerkezköy sevdası’, ‘Bir Türkiye sevdası’ diyerek yola çıktık.  Şimdi yeniden aynı memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası, bir Türkiye sevdası diyerek yeni bir yola çıkmaya hazırlanıyoruz. Allah’ın izni milletin oyları ile aldığımız bu onurlu görevde şimdi yeniden Çerkezköy’ümüzün yeni 5 yılı için sizlerin karşısındayız” dedi. Akay, “Bu topraklarda yaşayan insanlar metrekareye 28 kilogram yağmur yağdığında ne baskınlar gördü, Çorlu Dere’nin Çerkezköy’e yaşattığı dere taşkınlarının ne olduğunu insanlar yaşadı. Bunları unutanlar, Zodyak botlarla Altıyol Kavşağı’ndan Ambardere’ye gittiklerini unutanlar, o günlerde ortadan kaybolanlar, Çerkezköy’ün kaderini değiştiren bu altyapı yatırımlarından sonra 2 tane su birikintisini fotoğraflayıp göstererek ‘Çerkezköy bunları hak etmiyor’ demişler. Çerkezköy sizleri hak etmiyor sizleri” dedi.

 

“SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY’DÜ”

 

5 yıllık dönemde Çerkezköy’ün 10 mahallesinde Kadir Albayrak ile kol kola, omuz omuza, adım adım, kapı kapı hizmet ettiklerini söyleyen Akay, “Derdimiz, tasamız, kavgamız, sevdamız Çerkezköy’dü. 5 yılda Veliköy’den yeni yaptığımız üst yapı çalışmaları, düğün salonu ile, Kızılpınar’da yaptığımız üst yapı çalışmalarıyla, yeni Pazar alanıyla, okullarıyla, aydınlatma çalışmalarıyla, yeni yaptığımız kültür merkezimizle, 29 Ekim Spor Kompleksiyle, yeni yaptığımız pazaryeriyle, temelini attığımız yüzme havuzuyla, Çerkezköy’ün 118 noktasındaki park, bahçe, yeşil alan çalışmalarıyla, Kent Parkımızla, yeni trafik çözümlerimizle, Çerkezköy’ün unutulan Tepe Piknik Alanındaki yeni düzenlemeyle, Trakya’nın en büyük çocuk parkı olan 23 Nisan Çocuk Oyun Parkıyla, Mahalle Evlerimizle, Taziye Evlerimizle, eğitim merkezlerimizle, yaptığımız üst yapı çalışmalarıyla Çerkezköy’ün kaybedilmiş 10 yılına, 5 yılda yeni temeller attık. Bunları sizlerin desteği, vatandaşlarımızın azmiyle yaptık. Bizler sadece ve sadece bu toprakların altyapısına, üst yapısına hizmet etmenin de ötesinde iyi günde kötü günde bir Çerkezköy Belediyesi olmak için çalıştık. Herkese sahip çıkan, kucak açan, derdini dinleyen, derdine derman olmaya çalışan, iyi gününde sevinen, kötü gününde üzüntüsünü paylaşan bir belediye olduk. Sizler bu millete tepeden bakarak gezerken, bizler bu milletin iyi gününü de kötü gününü de unutmadık, her daim yanında olduk” dedi.

 

“HERKESİN BAŞKANI OLDUK”

 

8 Nisan 2014’te Çerkezköy Belediyesi’nin kapısından içeri girerken ‘yakamdaki parti rozetini çıkarıyorum, ben bugünden sonra herkesin belediye başkanı olacağım” sözünü verdiğini anımsatan Akay “İşi için, aşı için bu topraklarda buluşan tüm vatandaşlarımızın, hangi siyasi partiye gönül verirse versin, bu ülkenin 7 coğrafyasından, 81 ilinden bu topraklarda buluşan herkese vatandaşım dedim, herkese kucak açtım. Sen demedim, senden demedim, ben demedim, benden demedim. Hepimiz biriz, hepimiz beraberiz, hepimiz kardeşiz dedim. İnsan biriktirmenin ne olduğunu bugün bu meydanda bir kere daha hatırladım. Allah hepiniden bir kere daha razı olsun” dedi.2014’teki bir anısını da paylaşan Akay “30 Mart 2014’te seçimi kazandık. Çerkezköy Belediye Meydanı’nda on binlerle buluşma gecemde vatandaşlarımız ‘kıskananlar çatlasın’ diye tezahürat yapmaya başladıklarında onları susturdum, dedim ki ‘Biz kıskananları çatlatmaya değil, çatlakları yapıştırmaya geldik’ O gün verdiğim çatlakları yapıştırma sözünü yerine getirdim” dedi.

 

“SİZE Mİ SORACAKTIM?”

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevine getirilmesinin ardından ilk açıklamasında “Vahap Akay hiçbir şey yapmadı” açıklamasını yapan Ümit Kök’e de cevap veren Akay “Ben de çıktım ‘’teker teker anlatırım, mahcup olurlar dedim.’’ Çark ettiler. Bütçeye uygun bir şey yapmadılar demek istedim dedi. Sonra çıktılar; Çerkezköy Belediye bütçesi 166 milyon, her yıl 120 milyonda Büyükşehirden para geliyor yılda 300 milyon dediler. Bu nasıl bir atmaktır. Büyükşehirden para gelmez ilçeden büyükşehirlere yüzde 40 para kesilir. 166 milyon bütçede maaşlar var, giderler var, temizlik var, hepsi yatırım harcaması mı? Bu belediyenin 573 çalışanı var. Sen 5 yıl evvel 50 milyon kamu borcunun ödeyemedin bıraktın ben ödedim var mı haberin? Takmışlar personel A.Ş.’ye… 3 yönetim kurulu atamışım. Belediye başkanı benim size mi soracaktım?” dedi.

 

“ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR”

 

Asansör konusunda kendisini eleştirenlere de cevap veren Akay “Asansörüm varmış. Konuştuklarına bak konuştuklarına Siz orada 10 yıl oturdunuz teslim ettiğinizde altta bir karış lağım olan bir pislik tuvalet darmadağın su basmış bir belediye vardı. Bin o asansöre in -1’e; Nikah salonu, konferans salonu, çok amaçlı salon, meclis salonu grup odaları ile modern bir alan oldu var mı haberin? Aslan yattığı yerden belli olur. Makam odası ve belediye binasına 10 yıl çivi çakmadınız çay içmeye geldin gördün ne durumda olduğunu. Nisandan sonra yine gel hem çay ısmarlayayım hem de gezdireyim seni. Demişsin ki parklarda özel güvenlik olacak eşi çocuğu ile herkes parklara girebilecek.  Anlıyorum ki parklara gitmemişin, görmemişsin 5 yıl önce 3-5 kişiye verdiğiniz keşmekeş, zifiri karanlık bıraktığınız olanlarda herkes çoluk çocuk oynuyor. Vatandaşın biri sana çocuklarımız için yüzme havuz istiyoruz demiş. Abartma abi demişsin! Söz vermeyeyim düşünelim demişsin. Bak biz abarttık onun da temelini attık. İnşaat devam ediyor yeniden ihale edilecek. 2019 sonunda Çerkezköy, Büyükşehir Belediyesi yüzme havuzuna kavuşacak hey gidi hey haberiniz yok dünyadan” dedi.

 

“SİYASET BEZİRGANLARI ÇALIŞMAYA BAŞLADI”

 

Yeni dönemde Çerkezköy’ün meydan altı otoparka kavuşacağını dile getiren Vahap Akay “Yeni trafik çözümlerine kavuşacak. Çerkezköy aydınlık yarınlara yine yeniden birlikte yürüyecek. Şimdi 6 Aralık’ta demişiz ki:  İnce hesaplar yapan siyaset lobilerinin değil, küçük hesaplar yapan siyaset bezirgânlarının değil, sadece ve sadece milletin başkanı olacağız demiştim. Siyaset bezirganları çalışmaya başladı transferler var, oy bölme hesapları var, bu hesaplara Kapaklı’dan destek olanlar var, şehrini tanımayan profesyonel paralı danışmanlarınız var. Satın alıp konuşturmaya çalıştığınız bedava dağıttığınız kağıt parçalarınız var. Zoraki ittifaklarınız var, para baronlarınız var. Karşısında hiç kimseyle hiçbir pazarlık yapmadan sırtını sadece ve sadece milletine dayamış gücünü milletten alan bir Vahap Akay ve arkadaşları var. Bu seçim zenginliğine ve parasına güvenenlerin karşısında milletine ve yüreğine güvenenlerin seçimi olacak. AK Parti’ye, CHP’ye, MHP’ye HDP’ye, İYİ Parti’ye gönül veren hemşerim sizlerle birlikte herkesin başkanı olarak yeni 5 yıla hep birlikte gitmeye var mısınız? Bizler Çerkezköy’ün yeni 5 yılında yeni projelerimizle hep birlikte yine yeniden herkesin başkanı olarak çok çalışmaya çocuklarımıza geleceğimize hep birlikte sahip çıkmaya Sevdamız Çerkezköy diye haykırmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmasının ardından Kadir Albayrak, Vahap Akay ve beraberindeki partililer Atatürk Caddesi’ndeki seçim bürosuna kadar yürüdü. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Vahap Akay, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Emeklilikte Yaşa takılanlardan Hayri Celayir ve Özer Öztürk de kendilerine destek olan Vahap Akay’ın yanında olduklarını söyledi. Seçim bürosundaki buluşmasının ardından Akay seçim otobüsüne binerek Çerkezköy halkını selamladı.

 

KIZILPINAR’DA DA AÇILIŞ YAPILDI

 

Cumartesi günü Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Köşem Mevkii’nde seçim bürosunun açılışını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Pazar günü de Kızılpınar’da seçim bürosu açtı. Açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU