"Kuyrukları tamamen bitirmeyi hedefliyoruz"

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Edirne'ye geldi. Turagay ve beraberindekilerle görüşen Edirne Valisi Ekrem Canalp "Belli zamanlarda gümrük kapılarında TIR kuyrukları oluştuğunu görüy

GÜNDEM 15.02.2019 14:21:00 0

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve beraberindeki heyet Edirne Valisi Ekrem Canalp’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

 

EDİRNE VALİSİNİ ZİYARET ETTİ

 

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş, GTİ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, GTİ Genel Müdürü Ömür Gebeş, UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak, Kapıkule Gümrük Kapısı İşletme Müdürü Ertuğrul Irkıçatal’dan oluşan heyet Edirne Valisi Ekrem Canalp’ı makamında ziyaret etti.

 

 “ORTAK BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ”             

 

Gümrük kapılarında zaman zaman yaşanan TIR kuyruklarının tamamen ortadan kaldırılması için çalışmalar yapıldığını belirten Edirne Valisi Ekrem Canalp “Belli zamanlarda gümrük kapılarında TIR kuyrukları oluştuğunu görüyoruz. Bu sorunun çözülmesi için Ticaret Bakanlığı, Gümrük Turizm İşletmeleri A.Ş. ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği ile ortak bir çalışma yürütüyoruz.  Yürüttüğümüz bu çalışmalar ile kuyrukları tamamen bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

KAPIKULE SINIR KAPISINDA İNCELEME YAPTI

 

Bakan Yardımcısı Turagay ve beraberindeki heyet Edirne Valiliğini ziyaretinin ardından incelemelerde bulunmak üzere Kapıkule sınır kapısına geçti.

 

Haber / Özge MERİÇ