Bilişim Garaj Akademisi Eğitimleri başladı

Lüleburgaz Belediyesi tarafından, 2019 Atatürk'ü Anlama, Anlatma ve Gençlik Yılı kapsamında 9-17 yaş arasındaki çocuklarımız için programlama, web tasarım, 3D tasarım, robot tasarım ve üretimi,

GÜNDEM 12.02.2019 12:55:00 0
Bilişim Garaj Akademisi Eğitimleri başladı

15 gruptan oluşan Bilişim Garaj Akademisi Eğitimleri’ne 239 çocuğun kayıt olduğunu belirten Lüleburgaz Belediyesi yetkilileri “Eğitime katılan çocuklar kendileri için özel olarak açılan online eğitim platformu üzerinden 7×24 eğitim programlarını takip edebilecek olup, haftada 1 gün seçmiş oldukları grubun gün ve saatinde bilişim sınıfında eğitim alacaklar” dedi.

 

ONLİNE ORTAMDA KODLAMA

 

Lüleburgaz Belediyesi, Prof.Dr. Selçuk Özdemir ve Lüleburgaz Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Lüleburgaz Belediyesi Bilişim Garaj Akademisi Eğitiminin temel felsefesinin, ‘çocuklara var olan bir teknolojiyi hızlı ve kolay bir şekilde kullandırmak değil, öğrendikleri teknolojinin alt yapısını, çalışma prensiplerini ve onu oluşturan bileşenleri de görmelerini ve öğrenmelerini sağlamak’ olduğunu belirten yetkililer “Prof. Dr. Özdemir kurucusu olduğu Bilişim Garaj Akademisi ile dünyada ilk defa 9-17 yaş arası gençlere online ortamda kodlama, 3d tasarım, web tasarımı, robot tasarım ve bilişimle girişimcilik eğitimleri sağlamaktadır. Lüleburgaz Belediyesi Bilişim Akademisi eğitimleriyle çocuklarımız bir anlamda bilişimin sadece bir eğlence, oyun veya iletişim aracı olmadığını, aslında problem çözmek, değer yaratmak ve “hayallerini inşa etmek” üzere bir tür “alet kutusu” olduğunu anlıyorlar. Bilişim Akademisine kaydını yapan çocuğumuz, bilişim uzmanı bir rehber öğretmen eşliğinde Belediyemizin Bilgisayar Sınıfında haftada bir gün eğitimlere katılırken, sahip olduğu kendisine özel kullanıcı adı ve şifreyi kullanarak evinden de çalışmalarına devam edebilmektedir” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ