"Meslek liselerine daha fazla ihtiyaç var"

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışına katılmak üzere Kırklareli Lüleburgaz'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, özellikle 28 Şubat sÃ

GÜNDEM 11.02.2019 17:05:00 0

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışına katılmak üzere Kırklareli Lüleburgaz’a geldi.

 

“FARKLI BİR ÖNEMİ VAR”

 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve partililer tarafından karşılanan Bakan Dönmez, ilk olarak partisinin Lüleburgaz İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Bakan Dönmez, burada yaptığı konuşmada, Kırklareli'nin önemine dikkat çekerek “Kırklareli ve Lüleburgaz'ın bizim açımızdan farklı bir önemi var. İki büyük işletmemizin Türkiye Petrolleri, BOTAŞ'ın önemli projelerinin de yer aldığı bir ilimiz. Kırklareli, yer altı zenginlikleri açısından da, hem petrol hem gaz hem de kömür zenginliği açısından da zengin bir ilimiz. Elektrik yatırımları açısından da baktığımızda bölgenin öne çıkan projelerinin bu bölgede yer aldığını görüyoruz” dedi.

 

“BU YIL DOĞALGAZ GETİRİLECEK”

 

Kırklareli’nin sürekli gündemlerinde olan bir il olduğunu söyleyen Dönmez, “Milli enerji ve maden politikası kapsamında özellikle yerli ve yenilenebilir kaynakların azami ölçüde kullanılabilmesi için 2 yıl önce önemli bir çalışma başlatmıştık. Bu aramalarımız ve araştırmalarımız devam ediyor” derken, Vize ve Pınarhisar ilçeleriyle Lüleburgaz ilçesinin Ahmetbey beldesine bu yıl içerisinde doğal gaz getirileceğini de belirtti.

 

“ANAHTAR BİR ROLE SAHİP OLACAK”

 

İlçe Teşkilatı ziyaretinin ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışına katılan Bakan Dönmez, burada yaptığı konuşmada “Mesleki ve teknik eğitim veren bu okulumuz ülkemizi ve milletimizi hedeflerine ulaştırmada anahtar bir role sahip olacak” dedi. Özellikle 28 Şubat sürecinde en büyük darbeyi meslek liselerinin yediğini kaydeden Dönmez, “Malum bir zihniyet imam hatip liseleriyle mücadele etme, onların önünü kesme adına yaptığı birtakım hamlelerle meslek liselerinin önünü kesmiş oldu” dedi.

 

“HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYAÇ VAR”

 

Sanayinin ihtiyaç duyduğu ara teknik eleman, ana teknik eleman yetiştiren bu okullara her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyleyen Dönmez “Bu okuldan çıktığınızda mesleğinize bağlı olarak işleriniz hazır. Belki yüksek tahsil kısmını düşünebilirsiniz. Onda da engel yok. Bazen meslek liselerinin tercih edilmemeleri yönünde sorular soruluyor gençlere. Onlar da üniversitede önlerinin fazla açık olmadığını söylüyor. O açıdan buralara tercih ikinci ve üçüncü sıralara inmiş durumda. Eskiden fen lisesi ve Anadolu liselerine tercih olur, ondan sonra da normal liselerden ziyade bu tip meslek liseleri tercih edilirdi. Ben teknik üniversite mezunuyum. O dönemde meslek liselerimiz çok da iyi öğrenci yetiştirebiliyordu” diye konuştu.

 

“GENÇLERE VE ONLARIN ENERJİSİNE GÜVENİYORUZ”

 

Gençlere ve onların enerjisine güvendiklerini söyleyen Bakan Dönmez “Yarınki büyük ve güçlü Türkiye'yi gençlerimizin inşa edeceğine inanıyoruz. Bu nedenle ülkemizin dört bir yanında gerek enerji gerekse diğer tüm teknik alanlarda eğitim veren kurumlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu okul yaklaşık 6 milyon TL'lik harcamayla inşa edildi. Gerek fiziki şartlar gerekse eğitim altyapısıyla ortaya çıkan okulda yaklaşık 480 öğrenci eğitim görüyor” dedi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, günün anısına Bakan Dönmez'e vazo hediye etti. Açılışın ardından sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Dönmez, daha sonra Silivri’deki programa katılmak üzere Lüleburgaz'dan ayrıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU