Pınarçalı kadınlara 'Emek ve mücadele' ödülü

Kapaklı-Çerkezköy arasında Pınarça mevkiinde termik santral yapılmasının gündeme geldiği andan itibaren, bölgede termik santral yapılmasını istemediklerini haykıran Pınarçalı kadınlara 'Em

GÜNDEM 10.02.2019 17:02:00 0
Pınarçalı kadınlara

Pınarçalı kadınlara ödülleri Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen 26. Uğur Mumcu Anma ve Ödül Gecesi’nde verildi.

 

PINARÇALI KADINLAR ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

 

Tepebaşı Belediyesi ile Çağdaş Gazeteciler Derneği ÇGD Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen ve yoğun katılım ile gerçekleşen 26. Uğur Mumcu Anma ve Ödül Gecesi etkinliğinde 10 kategoride verilen ödüller sahiplerini bulurken, Pınarçalı kadınlar da ‘Emek ve Mücadele’ dalında ödüle layık görüldü. Ödülü, tüm Pınarçalı kadınları temsilen İlknur Bozkaya, Hediye Hoban ve Fevziye Buğa aldı.

 

“TEMİZ HAVAMIZI KİRLETMEK İSTEMİYORUZ”

 

Termik santral mücadelesinin sembolü haline gelen Pınarçalı kadınlar adına konuşan İlknur Bozkaya, Hediye Hoban ve Fevziye Buğa “Bizler bu ödülü, havasını, suyunu, toprağını, yeşilini korumak için mücadele veren tüm Pınarça kadınları için alıyoruz. Termik santral olmaz be ya diyoruz. Temiz havamızı kirletmek istemiyoruz” diyerek kendilerini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti.

 

BİZİ ONURE ETTİ

 

Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden mücadelelerinin Eskişehir’den duyulması ve ödüllendirilmesinin Pınarça halkı adına kendilerini çok onure ettiğini söyleyen Pınarçalı kadınlar “Bu ödülü aldıktan sonra resmi olarak da iptal kararını öğrenmek bizleri ayrıca çok mutlu etti” diyerek tüm yetkililere ve kendilerine bu mücadelede destek olan tüm kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

 

ÖDÜL TÖRENİNE YOĞUN KATILIM

 

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine; Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü, Romanya Büyükelçisi GabrielCatalin Sopanda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tuna, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri ile gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ