Çorlu TSO'dan bir ilk

Türk Standartları Enstitüsü'nün yaptığı tetkikler sunucunda; ISO 31000 Risk Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye'de bu belgeyi alan ilk oda oldu.

GÜNDEM 10.02.2019 16:18:00 0
Çorlu TSO

ISO 31000 Risk Yönetimi’nin, ölçek yapısı gözetmeksizin tüm kamu kuruluşları ve özel kuruluşların işlevlerine ilişkin riskleri etkili bir şeklide yönetebilmeleri için gereken alt yapıyı oluşturmaya odaklanmış bir risk yönetimi standardı olduğunu belirten Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan “Ülkemizdeki Odalar içerisinde en fazla resmi evrak sorumluluğuna sahip olan odalardan biriyiz. Kaliteli, istikrarlı, güvenilir ve marka bir kurum kimliğimizi artırmak için ‘ISO 31000 Risk Yönetim Sistemi Belgesi’ müracaatımızı yaptık” dedi.

 

“BİZLERİ MUTLU ETTİ”

 

2 günlük denetim sonrasında bu belgeyi odaya kazandırmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Volkan, “ISO 31000 Risk Yönetim Sistemi Belgesi’ni Türkiye’de ki oda – borsaların arasında alan ilk oda olmak bizleri son derece mutlu etti” dedi. Bu belgenin önemine dikkat çeken Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan da “Odamızda 2005 yılında başlayan 9001’le olan süreç 2016 yılında 10002 ve şimdide 31000 ile ilgili olarak yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda belgeyi almanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Yönetim sisteminde incelemelerde bulunduklarını, tetkik raporunda uygunsuzluk görmediklerine kanaat getirdiklerini dile getiren TSE Baştetkikçisi Abdülkadir Öncel de belgenin hayırlı olmasını temenni etti.

 

Haber / Yakup KARATEPE