Bu yıl 3'üncüsü düzenlendi

Uluslararası Trakya Üniversitesi Bilimsel Dergiler Sempozyumu'nun bu yıl 3'üncüsü düzenlendi. Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen sempozyuma Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE) başkan ve ?

GÜNDEM 8.02.2019 15:02:00 0
Bu yıl 3

Etkinlik kapsamında “Plastiğe Hayır” sloganı ile hazırlanan, çantalardan yaka kartlarına ve kalemlere kadar tüm sempozyum materyallerinin, geri dönüştürülebilir malzemelerden tercih edildiği, doğaya zarar vermeyecek şekilde üretildiği belirtildi. Sempozyumda, Trakya Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVSAM) ve “Plastiğe Hayır” platformu tarafından açılan stantla, katılımcılara plastik ürünler yerine tercih edilebilecek alternatif ürünler tanıtıldı, plastiğin dünyaya verdiği zararlar hakkında bilgiler verildi.

 

10’AR ADET FİDAN DİKİLDİ

 

Katılımcılara dağıtılan kumaş çantalarda ayrıca, “Plastik Kullanımını Azaltmak ve Öğrencilerinize Örnek Olmak İçin Bazı İpuçları” başlığı altında önemli ve faydalı bilgilere yer verildi. Etkinlik kapsamında ayrıca Trakya Üniversitesi tarafından, Avrupa Bilim Editörleri Birliği Başkanı Pippa Smart ve eski Başkan Ana Marušić adına, Tema Ormanları’na 10’ar adet fidan dikilerek sertifikaları kendilerine takdim edildi.

 

“HER ZAMAN HİZMETE SUNMAYA HAZIRIZ”

 

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Cem Uzun, üniversitesi olarak Edirne başta olmak üzere, bölgenin çevre sorunlarının çözümüne öncülük ettiklerini ve bu anlamdaki akademik bilgiyi her zaman hizmete sunmaya hazır olduklarını ifade ederek “Trakya Üniversitesi olarak, çevre ve doğa değerlerini korumak ve bu hassasiyeti tüm paydaşlarımıza yaymak için çalışıyoruz. Ülkemizde bir çok alanda, yaşanabilir çevre, marka şehirler ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde, atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması gayretiyle projeler yürütülüyor” dedi.

 

Haber / Seda AKYOL