Özel Materyaller Tırı Tekirdağ'da

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında hazırlanan "Özel Çocuklara Özel Materyaller" TIR'ı Tekirdağ'a geldi. TIR'da yer alan özel materyaller Tekirdağ'da e?

GÜNDEM 7.02.2019 18:02:00 0
Özel Materyaller Tırı Tekirdağ

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Eker tarafından karşılanan  Özel Çocuklara Özel Materyaller TIR'ı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlandı. 2018 yılından başlatılan çalışma kapsamında normal gelişim gösteren öğrencilerin eğitim gördüğü okulların bünyesinde açılan, hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okullarında eğitim alan özel çocuklar için materyaller üretildi. Bu materyallerle, okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim vb. alanlarındaki becerilerin kazandırılmasına yönelik hazırlandı. Özel Çocuklara Özel Materyaller projesi için Adalet Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında Bolu Açık Ceza İnfaz Kurumu, Ders Aletleri Yapım Merkezi (DAYM), İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere üç ayrı üretim yerinde üretim çalışmaları yapıldı. Özel öğrencilere özel materyaller üretilmesine yönelik hazırlanan bu çalışmanın özel eğitim alanında bir ilk olma niteliği taşıdığı açıklandı.

 

143 BİN MATERYAL SET

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Öğrencilerimizin öğrenme ve üretme süreçlerini zenginleştirmeyi hedeflediğimiz bu çalışmada, alanda en çok ihtiyaç duyulan materyaller temel alınmıştır. Üretilen bu materyallerin tasarımları Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce yapılmıştır. 100 farklı çeşit olmak üzere toplamda 143 bin materyal seti hazırlanmıştır. Üretim yerlerine sık sık yapılan toplantılarla ve ziyaretlerle materyaller üzerinde gerekli dönütler verilmiştir. Üretilen bu materyaller 50 tırı kapsamakta olup 81 vilayetimizde öğrenim gören özel çocuklarımızın okullarına gönderilecektir. 6 bin özel eğitim sınıfının ve okulunun materyal ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanan bu çalışmada, toplamda 50 tır dağıtıma çıkacaktır. Alanda ilk olan bu çalışma  tüm engelli öğrenciler için okullarımızı dünya standartlarında eğitim materyalleri ile donatarak okullarımızın kapılarının mutluluğa açılması hedefleniyor" ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Özge MERİÇ