Kitaplar gizli bir hazinedir

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kapaklı Kitap Fuarı bugün açıldı. Fuarda kitapseverlerle bir araya gelen yazar ve şair Kahraman Tazeoğlu, "Kitap size k

GÜNDEM 7.02.2019 17:41:00 0
Kitaplar gizli bir hazinedir

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kapaklı Kitap Fuarı bugün saat 13:00’da Krempark Alışveriş Merkezi’nde açıldı.

 

TRAKYA’DA İLK

100’e yakın yayın evinin katıldığı fuarın açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “12 Kasım 2018 tarihinde Kapaklı’da görevimize başladığımızda adeta yarış dışı kalmış ilçemiz bugün ben de varım dedi” ifadelerini kullandı. Eğitim alanında yerli ve milli projesinden sonra bugün Kapaklı Kitap Fuarı’nı gerçekleştirdiklerini söyleyen Danışmaz, Trakya’nın ilk ve en büyük fuarını Kapaklı’da düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

FUARI GEZDİLER

 

Ekip olarak 40 günlük çalışmanın ardından bu fuarı düzenlediklerini söyleyen Danışmaz, fuara katılanlara teşekkür etti. AK Parti Eski Milletvekili Ayşe Doğan da açılışta yaptığı konuşmada okumanın önemine dikkat çekti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek 1. Kapaklı Kitap Fuarı’nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından davetliler fuarı gezerek kitap stantlarını inceledi.

“OKUYAN TOPLUM ÇOK ÖNEMLİ”

 

Yazar Kahraman Tazeoğlu da saat 14:00’da düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya geldi. Kapaklı’ya ilk kez geldiğini belirten Tazeoğlu, “Kapaklı diye bir yer olduğunu ilk kez duydum. Bu vesile ile burayı da tanımış oldum” dedi. Fuarların önemine dikkat çeken Yazar Kahraman Tazeoğlu, “Toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. Amacımız insanlara gazetelerden, televizyonlardan değil de onların ayağına giderek birebir ulaşmaktır” dedi. Toplumun okumasını istediklerini kaydeden Tazeoğlu, “Okuyan toplum bizim için çok önemlidir” dedi.

TÜRK OKURUNUN YÜZDE 90’I KADIN

 

Türk kitap okurunun yüzde 90’ının kadın olduğunu dile getiren Tazeoğlu “Kitap okuyan insanlar düzgün konuşur. Çünkü kendini ifade edebilecek kelimeleri bilir, kelime dağarcığı gelişir. Duygularını ifade edebilmeyi öğrenir. Kitap size kendinizi ifade edebilme gücünü verir. Kitap okumak insanı düzeltir, insanın düzelmesi de dünyanın düzelmesi demektir. Bu yüzden insanlara ‘lütfen kitap okuyun’ diyoruz. Hangi kitabın kime ne vereceği belli değildir. Kitaplar gizli bir hazinedir. Siz sadece o hazine sandığını kapağını açacaksınız. Onun içindeki her şey sizin için” dedi.

 

“YAZAR OLMANIN YOLU OKUMAKTAN GEÇER”

 

İnsanlar okumaya başladıktan sonra bir merak oluştuğunu dile getiren Tazeoğlu “Yazar olmanın yolu okumaktan geçer. Benim hedef kitlem kitap okumayanlar. Zaten kitap okuyanlarla ilgili hiçbir derdimiz yok, onlar zaten okuyor” dedi. Söyleşilerde en çok “Size bunları kim yazdırıyor?” sorusunun sorulduğunu kaydeden Tazeoğlu, “İçinizde keşfetmediğiniz, bilmediğiniz bir yetenek vardır. Bir gün bir olay sizi o yetenekle yüz yüze getirir” dedi. 17 yaşında karşılıksız aşk sonrası içindeki yazma yeteneğini keşfettiğini anlatan Tazeoğlu, söyleşinin ardından okurlar için kitaplarını imzaladı.

 

17 ŞUBAT’A KADAR AÇIK KALACAK

 

Kitap fuarında Yazar Ayla Çınaroğlu da kitap severler için kitaplarını imzaladı. Bu yıl ilki düzenlenen Kapaklı Kitap Fuarına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kitapseverler katıldı. Fuar 17 Şubat’a kadar açık kalacak.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU