Tekirdağ'ın önünün açılması gerekiyor

Çerkezköy Halk Pazarı'ndan vatandaşlarla bir araya gelerek bez torba dağıtan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, gazetemizi de ziyaret etti. Yeni kurulan bir büyükşehir olarak bütÃ?

GÜNDEM 7.02.2019 17:31:00 0
Tekirdağ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ile birlikte Çerkezköy Halk Pazarı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Sıfır Atık Projesi’ destek vermek amacıyla hazırlanan bez torba dağıttı.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DE DEVAM EDECEK”

 

Vatandaşlarla sohbet eden Albayrak, “Daha temiz bir çevre için başlattığımız bez torba projesi diğer ilçelerimizde de devam edecek. Böylesi önemli bir projeye vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi bizi çok mutlu ediyor. Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana insan odaklı, çevre dostu, şeffaf belediyecilik anlayışı ile sürdürdüğümüz çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde de devam ettireceğiz” dedi.

 

“DÖNEMİN SON TOPLANTISINI ÇERKEZKÖY’DE YAPACAĞIZ”

 

Çerkezköy Halk Pazarı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, gazetemizi de ziyaret etti. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ile birlikte gazetemizi ziyarete gelen Albayrak, “Zaman yetmiyor. 13 Şubat’ta meclis toplantımızı Çorlu’da yapacağız. Ondan sonra tamamen sahaya ineceğim. Büyükşehir Belediyesinin bu dönem son meclis toplantısını da Mart ayının ikinci Salı günü Çerkezköy’de yapacağız” dedi. 

 

“VİYADÜK VE KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARI DÜZENLEYECEĞİZ”

 

Vaatlerin ve projelerin yüzde 70’ini gerçekleştirdiklerini söyleyen Albayrak “Yeni kurulan bir büyükşehir olarak bütün ağırlıklı işlerimizi tamamladık. Sıkıntı verecek, zaman alacak zor işler tamamlandı. İkinci dönemde daha çok sosyal ve kültürel projelere ağırlık vereceğiz” dedi. Yeni dönemde yapacağı öncelikli işlerden birinin öğrenci yurtları olduğunu dile getiren Albayrak, raylı sistem ile ilgili sorulan soru üzerine de “Tekirdağ’ın henüz raylı sistem için istenilen nüfus yoğunluğuna ulaşmadığı söylendi” dedi. Yeni dönemde Çerkezköy’de Bağlık Viyadüğü’nden başlayarak tüm viyadük ve köprülü kavşakları düzenleyeceklerini söyleyen Albayrak, “2020 ve 2021 yıllarında Çerkezköy bunları çok iyi hissedecek” dedi.

 

2 KÜLTÜR SARAYI AÇILACAK

 

Tekirdağ’da 22 yıl önce yapımına başlanan kültür sarayının yeni bittiğini söyleyen Albayrak “Biz yeni kurulan bir büyükşehir olmamıza rağmen, 2 sene kadrolaşma ile uğraşmamıza rağmen, 4 tane kültür sarayının temelini attık. Çerkezköy Kültür Sarayı’nı bu ay, Kapaklı Kültür Sarayı’nı önümüzdeki ay açacağız. Diğer 2 kültür sarayımızın ise inşaatları devam ediyor” dedi. Tekirdağ’da 2014 yılında göreve gelmelerinin ardından 2’nci meclis toplantısında Karayollarına 6 bin 350 metrekare yol için 10 milyon TL para verdiklerini belirten Albayrak “6 bin metresi bitti. Çalışma tamamlanmak üzereyken sur var, kale var dediler. 350 metrelik yer 2 senede bitmedi” dedi. Tekirdağ’ın önünün açılması gerektiğini belirten Albayrak, TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şentop’un da kendisi ile ilgili namaz kılmasına ilişkin söylediği sözlere çok üzüldüğünü belirterek “Ben bu konuda çok hassasım” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU