Belediye 9 milyon lira kredi kullanacak

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nın ikinci oturumu bugün saat 14:00'da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. Komisyon raporlarÄ

GÜNDEM 6.02.2019 17:18:00 0
Belediye 9 milyon lira kredi kullanacak

Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda ilk olarak Kapaklı Belediyesi meclis üyeliğinden istifa eden Adem Sekmen’in istifa dilekçesi okundu. Adem Sekmen’in 8 yıl meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı yaptığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, verdiği kararın kendisi için hayırlı olmasını temenni etti.

 

İSİMLERİ PARKLARA VERİLDİ

 

Mandalı’nın konuşmasının ardından bir önceki toplantıda komisyonlara havale edilen konularla ilgili komisyon raporları görüşüldü. İlk olarak ilçede ismi bulunmayan park, tesis ve benzeri yerlere isim verilmesi ile ilgili komisyon raporu görüşülürken, Mimar Sinan Mahallesi Emek Caddesi ile Organize Caddesinin kesiştiği yerde bulunan park alanına 1999-2004 yılları arasında Karaağaç Belediye Başkanı olarak görev yapan Onur Karahanlar’ın, Kazım Karabekir Mahallesi 467 parsel üzerinde yer alan park alanlarına 2004-2009 yılları arasında Karaağaç Belediye Başkanı olarak görev yapan İsmet Şimşek’in, Fatih Mahallesi Güvercin Caddesi ile Fırat Caddesi’nin kesiştiği yerde bulunan park alanına 2009-2014 yılları arasında Karaağaç Belediye Başkanı olarak görev yapan Dr. Özkan Yücel’in isminin verilmesi yönündeki komisyon raporu meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYON RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Atatürk Mahallesi 2060-2061 adalar ile 278 ve 280 numaralı parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu görüşülürken, konunun daha detaylı incelenmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesi yönündeki komisyon raporu meclis tarafından da kabul edildi. Cumhuriyet Mahallesi 730-774-775-780 ve 782 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesine ilişkin komisyon raporunun kabul edilmesinin ardından İsmetpaşa Mahallesi 323-325-339 ve 340 numaralı adalar arasında kalan belediyenin hüküm ve tasarrufu altındaki yeşil alanın rekreasyon alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yazısının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesi de oybirliği ile karara bağlandı.

 

“KARDEŞ BELEDİYE OLDULAR”

 

Kapaklı Belediyesi ile Bulgaristan Samuil Belediyesi’nin kardeş şehir olması konusunun da komisyon raporu doğrultusunda oybirliği ile kabul edildiği toplantıda ilgili gündem maddesi ile ilgili konuşan Başkan İrfan Mandalı, Samuil Belediyesi’nin Razgard’a bağlı 13 köyden oluşan bir belediye olduğunu dile getirerek “Benim de Samuil Beldesinde bir evim var. Bugüne kadar Kapaklı Belediyesi olarak kardeş belediyemiz yoktu” dedi ve bu kararı oybirliği ile alan meclis üyelerine teşekkür etti. Kamuoyunda ‘İrfan Mandalı’nın Bulgaristan’da yatları, katları, otelleri ve fabrikaları var’ şeklinde söylentilerin olduğunu dile getiren Mandalı “Böyle bir şey varsa ve bana belgeyle gelirlerse hemen istifa ederim. Bu beldede 3 bin metrekarelik alan içinde tek katlı bir evim var” dedi.

 

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ

 

14-18 Kasım tarihlerinde Antalya’da yapılan Avrupa Muay Thai Federasyonu Uluslararası Antalya açık kupasında  38 kilogramda birinci olan Tuğra Şahin, 51 kilogramda üçüncü olan Furkan Arda, 14-20 Ocak tarihleri arasında Antalya’da yapılan Türkiye Açık Şampiyonası’nda 69 kilogramda light kontack branşında birinci ve Kick Light branşında birinci olan Ömer Değirmenci, 52 kilogramda birinci olan Furkan Arda, 65 kilogramda birinci olan Işıl Yılmaz, 57 kilogramda üçüncü olan Beytullah Güllü’nün Kapaklı Belediyesi tarafından ödüllendirilmesi komisyon raporu doğrultusunda oybirliği ile kabul edilirken, verilecek ödülü belirlemek üzere Belediye Başkanına yetki verildi.

 

“GAYRİMENKULLERİMİZİ SATAMIYORUZ”

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından kredi talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Belediyenin yatırım ve hizmetlerinde kullanılmak üzere yurt içi kamu sermayeli veya özel bankalardan iç borçlanma kapsamında 9 milyon TL kredi çekilmesi AK Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. İlgili gündem maddesine ilişkin konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ülkede ekonomik krizin olduğunu belirterek “Artık satışa çıkardığımız gayrimenkullerimiz bile para yapmıyor. Geçtiğimiz aylarda çıkardığımız parsellerimize bile alıcı bulamadık” dedi.  Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU