Yaya Öncelikli Trafik

Yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve sürücüler tarafından fark edilmesi, vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla Türkiye genelinde eş zamanlı düzenle

GÜNDEM 6.02.2019 15:00:00 0
Yaya Öncelikli Trafik

Kapaklı’da düzenlenen 'Yaya Öncelikli Trafik' etkinliğine Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu ve Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram da katıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından "öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla 2019 yılının "yaya öncelikli trafik" yılı ilan edilmesinin ardından trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla Kapaklı’da 4 noktada düzenlenen etkinlikte sürücülere yaya geçitlerinde yayanın önceliği bulunduğu anlatılırken, bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

 

 

5 NOKTADA FAALİYET YÜRÜTÜLDÜ

 

Trafik konusunda vatandaşların farkındalığını ve bilincini arttırmak için eş zamanlı bir program yürütüldüğünü dile getiren Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy “Vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyma noktasındaki farkındalığı arttırmak için İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun önderliğinde böyle bir program gerçekleştiriliyor. Bizim trafik konusunda, kurallara riayet konusunda kat etmemiz gereken mesafeler var” dedi. Ülkemizde bu konuda bilinçlenmenin artırılması gerektiğini kaydeden Kaymakam Ünlüsoy, Kapaklı genelinde Emniyet Müdürlüğü’nden 50 personelin 4 noktada, Jandarma’dan da 10 personelin bir noktada kampanya yürüttüğünü söyledi.

 

 

 

SÜRÜCÜLERİ BİLGİLENDİRDİLER

 

Sürücüleri, görevli kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işaretleri ve levhalarla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamaları konusunda bilgilendiren güvenlik güçleri, yaya ve okul geçitlerinden geçen veya geçmek üzere olan yayalara ilk geçiş hakkının verilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

YAYA YOLUNU KULLAN, GÜVENDE KAL

 

Yayalara da broşür dağıtan güvenlik güçleri “Karşıdan karşıya geçerken dikkat etmeniz gereken kurallar olduğunu asla unutmayın. Yolun karşısına geçerken mutlaka yaya geçidi veya alt ve üst geçitleri kullanın ve güvende kalın. Önce sola, sonra sağa bakıp acele etmeden sakin bir şekilde karşıya geçmeye çalışın. Yaklaşan aracın şoförü ile göz kontağı kurun ve sinyal verip vermediğini kontrol edin. Trafik polisi ve diğer işaretçilerin yönlendirmelerine uyun. Kurallara uymayan sürücüleri 155 polis imdat hattına bildirin” şeklinde bilgilendirmede bulundular. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU