Nöbetçi noter için çalışmalar başladı

Vatandaşların işlerini kolaylaştırmak adına yürüttükleri faaliyetler kapsamında, nöbetçi noterlik uygulaması üzerinde çalıştıklarını açıklayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Haft

GÜNDEM 1.02.2019 17:51:00 0
Nöbetçi noter için çalışmalar başladı

Nöbetçi noterlik uygulaması için çalıştıklarını belirten Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yurt dışından bir yatırımcı Cumartesi geldi, Pazar akşamı dönecek bizde bu işi noterde yapmamız lazım noterler kapalı diyemeyeceğiz. Noterimiz açık olacak ne işlem yapılması gerekiyorsa yapılacak" dedi.

 

"NOTERLER HAFTASONUDA ÇALIŞACAK"

 

Noterlerin vatandaşlara adalet hizmetleri anlamında önemli bir kapı olduğunu belirten Gül, trafik tescil gibi birçok işi oraya devrettiklerini belirterek, "Ticari hayat, ekonomik hayat, bireysel hayat, araç alacak-satacak, bunlarla ilgili, kat karşılığı inşaat, ne yapılacaksa bu anlamda hayatı kolaylaştıran iş ve işlemleri inşallah geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda hazırlıklarımızı noterlerimizle birlikte de yapıyoruz. Çok yakın zamanda bu ve benzeri vatandaşlarımızın, yargının güçlenmesini sağlayacak, hakim, savcılarımızın teminatını, bağımsızlığı, tarafsızlığını daha da güçlendirecek, avukatlarımızın savunma hakkını daha da güçlendirecek. Vatandaşlarımızın hak arama yollarını daha da arttıracak, hızlandıracak, adalete erişimi daha da güçlendirecek, yargıya güveni arttırıcı hedeflerimizi inşallah kamuoyuyla da yakın zamanda paylaşacağız" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ