Dakikalarca ayakta alkışlandılar

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen Bisanthe Uluslararası Oda Müziği Festivali, Mimar Sinan Kontrbas Quartet konseri ile devam etti. Mimar Sinan Kontrbas Quartet, 1 saatlik performansları s

GÜNDEM 1.02.2019 13:29:00 0
Dakikalarca ayakta alkışlandılar

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi dört kontrbas sanatçısından oluşan topluluk, yaklaşık 1 saatlik performansları ile Tekirdağlı sanatseverlerin beğenisini kazandı.

 

ESERLERİNİ ACRA ETTİ

 

Konsere Johann Sebastian Bach’ın Arioso BWV 1056 isimli eserinin Klaus Trumpf düzenlemesi ile başlayan Mimar Sinan Kontrbas Quartet, daha sonra sırasıyla Arcady Dubenskt’e ait Prelude & Fugue, Erik Satie’nin Gnossiennes No. 1, Scott Joplin bestesi Elite Syncopations Entertainer’in David Heyes düzenlemesi, Wolfgang Amadeus Mozart’ın Figaro’nun Düğünü eserinin Üvertür bölümü, Johann Straus’a ait Voces of Spring isimli eserin Carolyn White düzenlemesi ve kontrbas ikilisi için bestelenmiş bir eser olan Giovanni Bottesini’ye ait Passiona Amorosa’nın Klaus Trumpf tarafından kontrbas dörtlüleri için düzenlemesini icra ettiler. Dakikalarca ayakta alkışlanan topluluk, konseri Gürcü besteci Yorgi Magoshvili’ye ait bir eserle bis yaparak tamamladı. Konser sonunda Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat sanatçıları çiçek takdim ederek kutladı.

 

SAHNE ALACAK

 

Bisanthe 4. Uluslararası Oda Müziği Festivali, 2 Şubat Cumartesi günü saat 20:00'da Emre Tamer ve İstanbul Camerata Barok sahne alacak.

 

Haber / Seda AKYOL