DENEYAP Teknoloji Atölyesi açılıyor

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Cumhurbaşkanlığı'nın 100 Günlük İcraat Programı kapsamında Türkiye genelinde 12 ilde ücretsiz açılacak olan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri'nden birinin Edirne'de de kurul

GÜNDEM 31.01.2019 14:48:00 0
DENEYAP Teknoloji Atölyesi açılıyor

Edirne Valisi Ekrem Canalp, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Geleceğin teknoloji yıldızlarının yetişeceği DENEYAP Teknoloji Atölyelerinin ilk kısmı, Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkâri, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon olmak üzere toplam 12 ilde açılacak. Tüm Türkiye’de, geleceğin bilim insanlarını, araştırmacılarını, girişimcilerini keşfetmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen DENEYAP teknoloji atölyelerinden bir tanesi de Edirne’de açılacak ve tüm ülkede, hızlı bir şekilde yaygınlaştırılacak.  Projenin 2020 yılsonuna kadar 81 ildeki gençlerle buluşturulması planlanıyor. Cumhurbaşkanlığı’nın 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,  Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu 81 ilde 100 DENEYAP Teknoloji Atölyesi Projesi hayata geçirilecek" sözlerine yer verdi.

 

"ÜRETME YETKİNLİĞİ YÜKSEK BİREYLER YETİŞECEK"

 

Eğitimlerin ücretsiz olarak verileceğini belirten Edirne Valisi Ekrem Canalp DENEYAP Türkiye adı verilen Proje, Türkiye’nin teknolojik kalkınma programı Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturmak, üzere, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Kurulacak Teknoloji Atölyelerinde, yenilikçi bir eğitim modeli ile Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay, Nanoteknoloji ve Yapay Zekâ gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler verilmesi planlanıyor. Ortaokul başlangıç ve lise başlangıç çağı olmak üzere iki yaş grubunda, 3 yıllık bir program sunulan eğitimler ise tamamen ücretsiz olacak" dedi.

 

DENEYAP TÜRKİYE'YE KATILMAK İÇİN

 

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri'ne katılmak isteyen ilgili yaş gurubunda bulunan öğrenciler için tek şartın yapılacak iki aşamalı seçme sınavında başarılı olmaları gerektiği belirtildi. Belirlenen 12 ilde, seçme sürecinin ilk aşaması olan yazılı sınavın 17 Mart Pazar günü düzenleneceği açıklandı. Anadolu Üniversitesi tarafından, ilgili illerde yapılacak sınavın başvuru dönemi ise 14 Ocak-3 Şubat tarihleri olarak belirlendi. Sınav başvurularının eğitimin kendisi gibi yine ücretsiz olacağı açıklandı. DENEYAP Türkiye'ye katılmak isteyen gençler ve velilerin, proje ile ilgili daha detaylı bilgi almak için deneyapturkiye.org internet adresini ziyaret edebileceği kaydedildi.

 

Haber / Özge MERİÇ