2 bin 180 kişiye ruhsal ve zihinsel destek

Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi hizmet verdiği günden bu yana 860'ı çocuk bin 320'si ebeveyn olmak üzere toplam 2

GÜNDEM 30.01.2019 18:38:00 0
2 bin 180 kişiye ruhsal ve zihinsel destek

Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve Süleymanpaşa Çocuk Kulübü Binası’nda hizmet veren Çocuk ve Ruh Sağlığı Merkezi, 3 yıllık süreçte 2 bin 180 danışan ile toplam 3 bin 50 görüşme yaptı. Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk ve Ruh Sağlığı Merkezi, ailelere yönelik 5 kez seminer düzenlerken, çocuklar için de 24 kez etkinlik yaparak 307 çocuğa ulaşıldığını belirtti.

 

“MUTLU VE HUZURLU BİR GELECEK SAĞLAMAK”

 

Süleymanpaşa Belediyesi olarak her yaş grubunu düşünen hizmetler yaptıklarını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi, Süleymanpaşa’da yaşayan öncelikle 0-6 yaş arası çocuklara ve ailelerine daha mutlu ve huzurlu bir gelecek sağlamak için kuruldu. Merkezimiz ücretsiz olarak koruyucu ruh sağlığı hizmeti veriyor. Ruhsal ve zihinsel açıdan gelişimin en hızlı olduğu dönem olan 0-6 yaş öncelikle olmak üzere uzman psikoloğumuz çocuklarımız ve ailelerimizin yanında oluyor. Bizler de huzur ve mutluluğun her yaş grubundan hissedilebildiği, yaşam kalitesi yükseltilmiş mutlu bir Süleymanpaşa için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber/ Aleyna ÇELİK