"Kadınlarımızı kültür ve sanatla buluşturmaya devam edeceğiz"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan Çini Kursu kursiyerlerini, makamında ağırladı. Başkan Akay, "14

GÜNDEM 30.01.2019 17:16:00 0

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Sanat Kursları kapsamında açılan Çini Kursu eğitmeni Tülay Er ve kursiyerleri, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret etti.

 

“KENDİ ÇİNİ ATÖLYEMİ AÇACAĞIM”

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Çini Kursu’na 4 yıl önce kursiyer olarak katıldığını belirten Eğitmen Tülay Er, “4 yıl önce katıldığım kurs sonrasında sertifikamı aldım ve kendimi daha da geliştirerek Çini Kursu eğitmeni oldum. 1 Şubat Cuma günü de kendi Çini atölyemi açacağım. Biz kadınlara böylesine güzel imkanlar sağladığınız için kursiyerlerimiz adına çok teşekkür ederim” dedi.

 

“KÜLTÜR SANAT KURSLARI AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Kadınların sosyal hayata katılımlarını artırmak amacıyla kurslar açtıklarını belirten Başkan Akay, “Kızılpınar, Veliköy ve Bağlık Mahalle Evlerimiz ile Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezimiz de imkanlarımız ölçüsünde kadınlarımızın hem sosyal hayata katılımlarını artırmak hem de ailelerine ekonomik katkıda bulunmalarını sağlayacak kurslar açıyoruz. 14 Şubat’ta yeni Kültür Merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz. İnşallah burada daha kaliteli mekanlarda kadınlarımızı kültür sanat kurslarımızla buluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“EKONOMİK KATKI SAĞLAYABİLECEKLER”

 

Kadınların buralarda yaptıkları ürünleri satışa çıkararak ailelerine ekonomik katkı sağlayabileceklerini ifade eden Başkan Akay, “Kentimizin birçok noktasında küçük dükkanlar oluşturuyoruz. Bu dükkanları Mahalle Evlerimizdeki kursiyerlerimize tahsis edeceğiz. Kadınlarımız buralarda el emeği göz nuru ürünlerini satışa çıkararak ailelerine ekonomik katkı sağlama imkanına kavuşacaklar” sözlerine yer verdi.  Çini Kursu Eğitmeni Tülay Er’in Başkan Akay’a Çini Tabak hediye ettiği ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi. 

 

Haber/ Seda AKYOL