"Güçlü kadınlar güçlü toplumları oluşturuyor"

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yeni dönemde hayata geçirebileceği projelerle ilgili konuştu. Yeni dönemde hayata geçirilecek projelerle Çorlulu kadınların kendilerini özel ve ayrıcalıklı hissede

GÜNDEM 29.01.2019 14:55:00 0
"Güçlü kadınlar güçlü toplumları oluşturuyor"

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kadınların kişisel becerilerini girişimcilikle buluşturarak toplumsal ve ekonomik yaşama katılmalarına katkıda bulunmalarını sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

 

"ÖZGÜVENİ YÜKSEK KADINLARIN KENTİ OLACAK"

 

Çorlu'nun üreten, özgüveni yüksek kadınların kenti olacağını belirten Başkan Sarıkurt, "Evde çocukları ve yuvasıyla ilgilenen, bütçelerinden küçük tasarruflar yaparak geleceğine yatırım yapan ev hanımlarımızın statüsünü güçlendirecek, sosyal yaşamlarında kendilerini daha mutlu hissedebileceği bir belediyecilik hedefliyoruz. Kadınlarımız mesleki eğitim kursları ile el becerilerini mesleğe dönüştürme şansına sahip olacaklar. Ayrıca evinde çalışan, üreten kadınlarımız ürettiklerini kuracağımız el işçiliği pazarlarında kazanca dönüştürerek ev ekonomilerine katkıda bulunabilecekler. Kadınlarımızın kişisel becerilerini girişimcilikle buluşturacak, toplumsal ve ekonomik yaşama katılmalarına destek olacağız" ifadelerine yer verdi.

 

"KADINLARI SPORA VE SAĞLIKLI YAŞAMA YÖNELTMEK İSTİYORUZ"

 

Öznesi "kadın" olan projelerle kadınların kendilerini daha ayrıcalıklı hissedeceklerine inandığını belirten Başkan Sarıkurt, kadınlara özel spor salonlarıyla kadınları spora ve sağlıklı yaşama yöneltmek istediklerini ifade etti. Ayrıca çalışmak isteyen ve çocuklarına bakmak zorunda olduğu için iş yaşamına katılamayan kadınları da düşündüklerini ifade eden Başkan Sarıkurt, Gündüz Bakımevi ve Kreş projesi ile kadın istihdamına olumlu yönde katkı sağlayacaklarını belirtti.

 

Haber / Özge MERİÇ