'Yeniden çay içmeye bekleriz'

Aday tanıtımının ardından sahaya inen Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, dün ziyaretlere başladı. Süleyman Kozuva'nın, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap A

GÜNDEM 28.01.2019 17:09:00 0

Cumhur ittifakının Çerkezköy Belediye Başkanı Süleyman Kozuva, cumartesi günü yapılan aday tanıtım programının ardından dün de ziyaretlerine başladı. Dün sabah saat 09:30’da Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret eden Süleyman Kozuva, saat 10:30’da da 2014 yılında Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na seçilen ve 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden yeniden aday olan Vahap Akay’ı ziyaret etti.

 

“SİYASETİN GÜZELLİĞİ DE BU”

 

Süleyman Kozuva ile beraberindeki AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ve partilileri kapıda karşılayan Akay, Süleyman Kozuva’nın aday adaylığının hayırlı olmasını temenni etti. Daha önce 2 seçim geçirdiğini söyleyen Süleyman Kozuva, “Tecrübe seninki kadar olmasa da bir tecrübem var. Yerel seçim çok farklı olabilir, ama seçimin ne olduğunu bilenlerdenim. İlçe başkanımız da 8 yıldır bu işin içinde. Genç, dinamik bir başkanla yola çıktık. Arkadaşlarımızın hepsi de çok genç. Tam koşturacak bir ekip var” dedi. Vahap Akay’ın ‘Fazla koşmayın” esprisi üzerine Kozuva “Sen çok hızlı koştuğun için, karşında bir rakip yoktu. Şimdi artık senin duraklama zamanın. Koşma zamanı bize geçti” dedi. Son dönemde çalışmaları yoğunlaştırdığını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da yakın zamanda da depar zamanına geçeceklerini belirtti. Siyasetin güzelliğinin de bu olduğunu kaydeden Akay “İnşallah herkes seçim döneminde Çerkezköy’ün hedeflerini, Tekirdağ’ın geleceğini konuşur. Böyle ümit ediyorum” dedi.

 

“ÖNEMLİ OLAN ÇERKEZKÖY’ÜN KAZANMASI”

 

Kozuva da önemli olanın Çerkezköy’ün kazanması olduğunu dile getirerek “Birbirimize çamur atarak bu siyaseti yapma taraftarı değiliz. Hiç de olmadık bugüne kadar. Bugüne kadar Çerkezköy’de neler yapıldı, neler yapılmadığının hesabını yapacağız. Bunları konuşacağız” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN ZAMAN KAYBETMEMESİ LAZIM”

 

Hedefin Çerkezköy’ün kazançlı çıkması olduğunu söyleyen Başkan Akay, “Çerkezköy’ün nüfusu 115 binden 170 bine geldi. Nüfus 170 binden 250 bine gidecek olan Çerkezköy’e ikimiz de adayız. Vatandaşın takdiri ne olursa başımızın üstünde. İnşallah iyi olur. Çerkezköy’ün zaman kaybetmemesi lazım. 5 yılda 50 binlik nüfus artışı yandı. Tekirdağ’ın 11 ilçesi var. 6 ilçeden büyük sadece nüfus artışı yaşamış bir ilçe” dedi. 

 

 “ZİYARETE BEKLERİM”

 

Rahat tavırlarıyla dikkat çeken Süleyman Kozuva’nın “2 ay sonra buraya biz geleceğiz” esprisine Başkan Vahap Akay da “Ben her zaman beklerim. Her zaman gelin çayımızı, kahvemizi için. Ziyarete beklerim” esprisiyle cevap verdi. Ziyarette Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’da ‘Sevdamız Çerkezköy’ logosu hediye ederken, İlçe Başkanı Ümit Kök’e de Çerkezköy Belediyesinin beş yıllık çalışmalarının yer aldığı kitapçığı hediye ederek “5 yılda yaptığımız çalışmaları buradan takip edebilirsiniz” dedi.

 

ESNAF ODASINA ZİYARET

 

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva ve beraberindekiler, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından saat 12:00’da da Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’ı ziyaret etti. Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyaretine MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de katıldı.

 

“ÇERKEZKÖY’DE BAŞARILI OLACAĞIZ”

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ile başkan vekili Hüseyin Bahar tarafından karşılanan Kozuva, “2 dönem oldu, Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı yapıyoruz. Esnafın nelere ihtiyacı olduğunu, bugüne kadar ne zorluklar çektiğini en iyi bilenlerden birisi benim, birisi de sizsiniz. Belediyeye gelirsek demiyorum, geleceğiz diyorum. Vahap Başkanın 2 aylık ömrü kaldı. Göreve geldikten sonra biz neler yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Biz esnafın, sanayicinin neye ihtiyacı olduğunu çok iyi bilenlerdeniz. Allah razı olsun devlet de yanımızda. Biz AK Parti’nin ve MHP’nin cumhur ittifakı olan bir başkan adayıyız. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum. 2 tane genç başkanım var. Bunların yanında bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok. Onlar beni koşturduğu müddetçe biz hep koşacağız ve Çerkezköy’de başarılı olacağız” dedi.

 

“HEDEFİ YÜZDE 60’A ÇIKARTTIM”

 

Belediyeyi alamama gibi bir lükslerinin olmadığını dile getiren Kozuva “Biz belediyeyi bugünden aldık. Fakat nasıl farklı alacağımızın hesaplarını yapıyoruz. Bizim yüzde 58 hedefimiz vardı. Sahaya inince bu hedefi değiştiriyorum, 58’den 60’a çıkarttım. Biz bugüne kadar olmadığımız için sahadan öyle görüyorduk ama saha bizi bekliyormuş, saha bizi istiyormuş, halk bizi istiyormuş. Bunu hissetmeye başladık. Hedef 60’a çıktı. Bir hız sınırı var 120, biraz ceza yiyeceğiz ama 140-150’ye çıkartacağız” dedi.

 

“ESNAFIN SORUNLARINA HAKİM”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Bozdağ da “2 dönemdir aynı meslekte Süleyman kardeşimle birlikte çalışıyoruz. Esnafın sorunlarına bizim kadar hakim. Çünkü esnafın içinden geliyor. Ticaretin içinden geliyor” diyerek seçim çalışmalarında kendisine başarılar diledi.  Şuana kadar 14 belediye başkanıyla çalıştığını söyleyen Bozdağ “15’inci belediye başkanıyla çalışacağım” dedi.

 

“31 MART’TA KUTLAMAMIZI YAPACAĞIZ”

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök de ziyarette yaptığı konuşmada “Cumhur ittifakıyla birlikte yolumuza devam ediyoruz. Çerkezköy’de de ahenk içerisinde çalışıyoruz. Bu birlikteliği sahada gösteriyoruz. Tanıtım programında da Çerkezköy’ün bunu çok iyi bir şekilde gördüğünü düşünüyorum. 31 Mart gecesi inşallah hep beraber belediye meydanında kutlamamızı yapacağız” derken, Başkan Adayı Süleyman Kozuva ise “Bugünden sizi ve halkımızı meydana davet ediyoruz” dedi.

 

“KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

 

Ziyarette MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de konuşma yaptı. Cumhur ittifakının zaferi için bismillah diyerek bir yola çıktıklarını söyleyen Aydeniz “Biz kazanacağımıza inanıyoruz. Cumhur ittifakı sadece bir seçim kazanma stratejisi değil. Büyük ülke, lider ülke Türkiye’nin kuruluşunun temel taşıdır. Biz bu gözle bakıyoruz. Milletimizden de karşılığını zaten 16 Nisan referandumunda, 24 Haziran seçimlerinde aldık. İnşallah 31 Mart’ta da bu birlikteliği taçlandıracağız. Allah’ın izniyle Süleyman Kozuva’yı Çerkezköy Belediye Başkanı yapacağız. Güçlü bir belediye meclisi oluşturacağız” dedi.

 

“HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ”

 

Aydeniz, “Tekirdağ’ın büyükşehir olmasının ardından Çerkezköy son 5 yılda önceki dönemlerden kat kat fazla ödeneklerle yönetildi. Çerkezköy’ün, gelen bu ödeneklerin karşılığını alamadığına inanıyoruz. 5 yılda elbette bir şeyler illa ki yapılmıştır. Fakat ne, nasıl yapıldı, kaç liraya yapıldı? Beceriksiz, liyakatsız, ehliyetsiz insanların yönettiği bir belediyeyi Allah’ın izniyle hak ettiği yere taşıyacağız. İstanbul gibi bir metropolün dibinde yaşıyoruz ama İstanbul ile görüntü olarak çok büyük farkımız var. En azından o moderniteyi, vatandaşımızın hak ettiği yaşam kalitesini Çerkezköy’e getireceğiz. Vatandaşın parasının vatandaşa hakkıyla kullandırılmasından yanayız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU