'Mutlugiller' yeni maceralarına kavuştu

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan ve Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyelerinin evlerine gönderilen Mutlugiller çizgi roman serisinin, yeni maceralarının belirlenmesi için aç?

GÜNDEM 28.01.2019 13:56:00 0

Mutlugiller Yeni Yazarlarını Arıyor Öykü Yarışması kapsamında düzenlenen ödül töreninde Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Belediye Meclis Üyesi Edibe Akçakaya ve Süleymanpaşa CHP İlçe Başkanı İsmail Öztürk ve yarışmaya katılan çocukların aileleri yer aldı.

 

3 ESER DERECEYE GİRDİ

 

Türkiye’nin tek çizgi roman serisi olan ve öykülerini çocukların yazdığı Mutlugiller, düzenlenen öykü yarışması ile yeni maceralarına kavuştu. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından üçüncü kez düzenlenen 'Mutlugiller Yeni Yazarlarını Arıyor Öykü Yarışması'nda dereceye giren eser sahiplerine ödülleri törenle verildi. Dokuz eserin katıldığı yarışmaya eser gönderen minik yazarlar arasından üç eser ödüle layık görüldü. Törende tüm katılımcılara teşekkür belgesi takdim eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, eser sahiplerini tebrik etti.

 

"ÖNEMLİ OLAN ORTAYA BİR EMEK KOYMAK"

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ödül töreni öncesi yaptığı konuşmada, "Mutlugiller, öykülerini siz çocukların yazdığı, yayınlanmaya değer görülen eserlerin sahiplerine telif ücretinin Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ödendiği bir öykü. Telif ücreti çok büyük bir rakam değil ama burada önemli olan, ortaya bir emek koymak ve bu emeğin karşılığını almak. Bu hissi çocuklarımıza yaşatmak. Katılan tüm öyküler birbirinden güzeldi. Ancak üç öykünün belirlenmesi gerekiyordu. Tüm yazarlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Dördüncü, beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerinin katılabildiği, Mutlugiller Yeni Yazarlarını Arıyor Öykü Yarışması’nda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödüllerini Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Süleymanpaşa CHP İlçe Başkanı İsmail Öztürk verdi. Dereceye girenler, öykülerinin yayınlanması karşılığında Bin Türk Lirası telif ücreti ile ödüllendirildi. Yarışmada Berre Şahin üçüncü olurken, ikincilik ödülünü Mustafa Kıvanç Koçak kazandı. Birincilik ödülü ise Duru Aygün’ün oldu. 2017 yılında düzenlenen yarışmada da birinciliği elde eden Aygün, "Daha önce de bu yarışmaya katılmış ve birinci olmuştum. Yeniden kazanmak çok gurur verici. Öyküme çok emek verdim ve ailemden çok destek gördüm. Bu yarışma bana çok şey kattı. Herkesin katılması gerektiğini düşünüyorum. İleride profesyonel bir yazar olmak istiyorum. Birinci olduğum için çok mutluyum" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Yakup KARATEPE