"Bremen Mızıkacıları" çocuklarla buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçede düzenlenen 2. Karne Hediyesi Çocuk Oyunları Tiyatro Festivali devam ediyor. Malkara'da çocuklar için ücretsiz sahnelenen  "Bremen Mızıkacıları&quo

GÜNDEM 27.01.2019 17:09:00 0
"Bremen Mızıkacıları" çocuklarla buluştu

Malkara Kültür Sarayı'nda bugün 11:00 - 13:00 - 15:00 saatlerinde üç seans olarak sahnelenen tiyatro oyununu çocuklar tarafından hayranlıkla izlendi.

 

BÜYÜK BEĞENİ İLE İZLENDİ

 

Bremen Mızıkacıları adlı tiyatro oyununda köpek, eşek, horoz ve kedinin hikâyesi anlatıldı. Hırsızları yakalayamayan bir eşek, yaşlanmış bir köpek, farelerle dost bir kedi ve sürekli şarkı söyleyen bir horoz sahipleri tarafından işe yaramadıkları ve yaşlandıkları bahanesiyle evden kovulurlar. Bir araya gelerek ortak hayalleri olan müzik ile buluşabilmek için Bremen’e gitmeye karar veren dörtlü yola çıkar. Yolda kendilerine yiyecek veren yaşlı bir adamın evine giren hırsızları, yaptıkları plan ile kovan sevimli dörtlü, yaşlı adam ile dost olurlar. Yardımlaşmanın önemini ve hayvanlara iyi davranmamızın onlar için ne kadar önemli olduğunu anlatan oyun, çocuklar tarafından büyük beğeni ve dikkatle izlendi.

 

ÇİKOLATA VE BALON DAĞITILDI

 

"Bremen Mızıkacıları" isimli çocuk tiyatrosu sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından çocuklara çikolata ve balon hediye edildi. Çocuklara karne hediyesi olarak düzenlenen tiyatro festivaline katılan minik izleyicilerin aileleri ve çocuklar, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür ettiler.

 

Haber / Özge MERİÇ