Turistlerin ilgisi devam ediyor

Yunanistan ve Bulgaristan'a sınırı bulunan Edirne'de, Dilaverbey Mahallesi'nde cuma günleri kurulan, Ulus Pazarı'na, fiyatların uygun olması nedeniyle sınır komşu ülkelerdeki vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. ?

GÜNDEM 25.01.2019 17:13:00 0
Turistlerin ilgisi devam ediyor

Yunan ve Bulgar turistler Türkiye'de döviz kuru farkı nedeniyle ülkelerinden yaklaşık olarak 3'te 1 oranında daha ucuza alışveriş yapıyor. Ulus Pazarı, mağazalardan çok daha uygun fiyata satılması nedeniyle yerli turistin de alışveriş için tercih ettiği yer olma özelliğini taşıyor.

 

KALİTELİ VE UYGUN OLDUĞUNU SÖYLEDİLER

 

Bulgar ve Yunan turistin yaşanan aşırı soğukların ardından bu hafta pazara daha yoğun şekilde geldiğini belirten, Ulus Pazarı'nda tezgah açan pazarcı Nevzat Keleş, işlerinin iyi olduğunu söyledi. Bu hafta turistlerin ilgisinden memnun olduklarını dile getiren pazarcılar, son dönemlerde yerli turistlerin de ilgi gösterdiğini belirtti. Tekirdağ'dan Edirne'ye alışveriş yapmak için geldiğini  belirten Selen Peremeci, kaliteli kıyafetlerin mağazalardan çok daha uygun fiyata satın aldığını söyledi. Uzunköprü'den alışveriş yapmak için Ulus Pazarı'na gelen vatandaşlardan Öşüre Yazıcı, pazarda satılanların ucuz olduğu parası olmadığı için alışveriş yapamadığını belirterek "Bu hayat pahalılığında hiç bir şey almadım sadece 7 liraya terlik aldım. Bu devir yaşanacak devir değil. Param yok o yüzden alışveriş yapamadım" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Ruşa ELMA