'Cumhur ittifakının damgasını vuracağız'

AK Parti ve Cumhur ittifakının Tekirdağ'daki ilçe belediye başkan adayları dün Süleymanpaşa Kültür Merkezi'nde AK Parti MKYK Üyesi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in katılımıyl

GÜNDEM 23.01.2019 18:50:00 0

Saat 16:00’da başlayacağı duyurulan program, yaklaşık 1 saat gecikmeli başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tanıtım programının açılış konuşmasını yapan AK parti Tekirdağ İl Başkanı Mülahim Kuru “Tekirdağ’da 131 binden fazla üyesi olan çok büyük bir teşkilat olduk. Şimdi hepimizin önünde çok büyük bir sınav var. Çocuklarımızın hatta torunlarımızın kaderini etkileyecek bir seçimdir bu. Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan gecesini gündüzüne katıp çalışırken, koşarken, kendisini vatandaşlarına adamışken bizler de onun bu temposuna ayak uyduran teşkilatlar olmalıyız. Çok çalışacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Büyükşehirimizin anahtarını cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

 

“BU TOPRAĞIN SEVDALISIYIZ”

 

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan da “Biz Tekirdağ olarak 10 yıldır hasrete ev sahipliği yapıyoruz. Hasret bize yar oldu. Anadolu’nun şehirleri değişirken biz bu şehirde 10 yıldır bitmeyen yatırımları konuşur olduk. 31 Mart bu hasretin sona ereceği tarih olacaktır. Millete hizmetten daha mübarek bir makam yoktur. Bu şehrin çehresini ve geleceğini değiştirmek için söz vermeye geldim. Çocuklarımızın geleceği için var gücüyle çalışacağımıza söz vermeye geldik. 10 yıldır yerel yöneticiler tarafından potansiyeli fark edilemeyen bu şehrin potansiyelini ayağa kaldırmaya, Tekirdağ’ı vizyon şehir yapmak için söz vermeye geldik. Yapamazsınız diyenlere de hodri meydan demeye geldik” dedi. Özcan konuşmasında Cumhuriyetin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Turgut Özal, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Fatih Sultan Mehmet, Aliya İzzet Begoviç’in isimlerini de anan Mestan Özcan “Bizler 'toprak altında düz yatabilmek için toprak üstünde dimdik durduk' diyen MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin kısılmayacak sesiyiz, Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın geleceği emanet ettiği neferleriyiz. Trakya’nın en nadide çiçeğiyiz. Biz Tekirdağ’ız. Bu toprağın sevdalısıyız” dedi.

 

“17 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK”

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül de 31 Mart’ta yapılacak seçimin cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk mahalli idareler seçimi olduğunu belirterek “2002’den bugüne kadar AK Parti olarak Tekirdağ’a 17 milyar TL yatırım yaptık. Yeni dönemde yerel yönetimlerdeki etkinliğimizle birlikte binamızı inşa etmeye başlayacağız. Kazanmadık gönül bırakmayacak şekilde çalışmalıyız. Yapacağımız çalışmalar sonunda şehrimizi tekrar AK Parti belediyeciliği ile buluşturacağız” dedi.

 

“MİLLETİMİZ NE DERSE O OLACAKTIR”

 

AK Parti MKYK Üyesi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de “31 Mart’ta inşallah yeni bir demokrasi bayramını, Tekirdağ’da ve Türkiye’nin her yerinde kutlayacağız. Her seçim bizim için demokrasi bayramıdır. Tekirdağ’ın demokrasi bayramını şimdiden kutluyorum. Tekirdağ’ın Türkiye’de inşa ettiğimiz istikrara ne kadar büyük destek verdiğini biliyoruz. Asıl emek sahibinin sizler olduğunuzu biliyoruz. Siz ne derseniz o olur, Türkiye’yi sadece siz yönetirsiniz. Türkiye’nin geleceği hakkında söz söylemeye hakkı olan yüce milletimizdir. Milletimiz ne derse o olacaktır. Milli irade, milletin egemenliği bu ülkenin en büyük zenginliğidir. Türkiye’de ne zaman milletin idaresinin devreye girmesi söz konusu olmuşsa Türkiye büyümüş ve zenginleşmiştir. Türkiye’nin iradesi zayıflatıldığında Türkiye gerilemiştir. En büyük zenginliğimiz sizin oluşturduğunuz birliktir” dedi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile milletin iradesinin gasp edildiği bir takım uygulamalara son verdiklerini kaydeden AK Partili Çelik, “Yaşadığımız dönemde bir şeye daha son verdik. Sandıktan vatandaşın iradesi çıktıktan sonra onun iradesine artık hiç kimse dokunamaz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse milletin iradesi bükülemez, eğilemez ve gasp edilemez. 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütüne mensup asker üniforması giymiş hainler ülkemizi işgal etmeye kalkıştı. 15 Temmuz’da yapılmaya çalışılan şey milli iradenin gasp edilmesi, yabancı güce devredilmesi amacı olan bir işgal teşebbüsüydü. Çağrı ile sizler, aziz milletimiz meydanlara dökülerek ‘Darbeye geçit yok. Söz milletindir’ diyerek darbeye cevap verdiniz.  Darbeye, tanklara karşı duruşun sonucu cumhur ittifakı çıktı. Büyük iradeyi ayakta tutarak Türkiye’nin içinden ve dışından istikrar üretmek isteyenlere karşı tek yumruk olarak çıkmıştır. İnşallah 31 Mart seçimlerine cumhur ittifakı ile gideceğiz. Hep beraber birlik ve beraberlik içinde sahip çıkacağız. Türkiye’nin her yerinde cumhur ittifakının damgasını vuracağız” diye konuştu.

 

“TEKİRDAĞ BU POTANSİYELE SAHİP”

 

Çelik “Cumhurbaşkanımıza utanmadan ahlaksızca utanmazca diktatör diyorlar. Defalarca milletin oyu ile seçilmiş olana, hayatında sandık görmemiş olanlar diktatör diyor. Aynı diktatör lafını CHP de kullanıyor. Uzun uzun siyasi analiz yapmaya gerek yok. Diktatörlerin temel bir özelliği vardır. Onlar halkı görünce tankın, topun, tüfeğin arkasına saklanır. Bizim cumhurbaşkanımız tankın, topun, tüfeğin üstüne yürüdü. Tankın arkasına saklanana baksınlar ve demokrasi dersini de cumhurbaşkanımızdan alsınlar” dedi. “Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi kurtarır” sözünü anımsatan Ömer Çelik “Ülkenin kaderini değiştiren mıh sisin attığınız oydur. Türkiye cumhuriyetinin en büyük gücü egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olmasıdır. Biz Ankara’dan baktığımız zaman şunu görüyoruz. Tekirdağ Avrupa şehirleri ile dünya şehirleri ile yarışabilecek bir potansiyele sahip. Adaylarımız bu büyük değişikliği gerçekleştirecek potansiyele sahip. Çok az bir zaman kaldı. Amaç, Tekirdağ’ın artık büyük bir maraton koşucusu gibi büyük koşuya başlamasıdır” dedi.

 

“CUMHUR İTTİFAKININ ZAFERİNİ KUTLAYACAĞIZ”

 

Çelik “Yeryüzünde şehitliğimizin olduğu yer bizim manevi sınırlarımızdır. Biz istesek de sadece kendimizden sorumlu bir millet değiliz. Dünyanın pek çok yerinden sorumlu bir milletiz. O yüzden güçlenmeye mecburuz. Ülkemizi büyüteceğiz, geleceğimizi büyüteceğiz. Çocuklara bizim devraldığımızdan çok daha güçlü bir Türkiye bırakacağız. Türkiye, tarihe damgasını vurmaya devam edecek. 31 Mart gecesi Tekirdağ’ın meydanlarında cumhur ittifakının zaferini kutlayacağız. Adaylarımızın belediye başkanlığını kutlayacağız” dedi.

ADAYLARI TANITTI

Çelik, konuşmasının ardından belediye başkan adaylarını tek tek sahneye çağırarak tanıttı. İlk olarak Çerkezköy Adayı Süleyman Kozuva’yı sahneye davet eden Çelik, sonrasında da Çorlu adayı Serkan Erçili, Ergene adayı Hamdi Sarıer, Hayrabolu adayı Osman İnan, Kapaklı adayı Mustafa Çetin, Marmaraereğlisi adayı Mithat Soylu,  Malkara adayı Gediz Coşkun, Cumhur ittifakının  Muratlı adayı Ali İnan, Cumhur ittifakının Saray’daki adayı Özkan Yaman, Süleymanpaşa adayı Cüneyt Yüksel, Şarköy adayı Can Gürsoy’u sahneye davet etti. Cumhur ittifakı adayları Ali İnan ve Özkan Yaman salondakileri bozkurt selamı ile selamlarken, AK Partili Ömer Çelik de “AK Parti adaylarına nasıl sahip çıkıyorsak cumhur ittifakı adaylarına da öyle sahip çıkacağız” dedi. İlçe belediye başkan adaylarının ardından AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mestan Özcan’ı sahneye davet eden AK Partili Çelik, AK Parti ve MHP yöneticileri ile adaylarla birlikte fotoğraf çektirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU