Özel insanlardan, özel ürünler

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri, vakit geçirmek için el becerileriyle yapmaya başladıkları ürünlerle gelir kapısı oluşturuyor. Kokulu taş, magnetler, yeni doğan bebekler için sÃ?

GÜNDEM 22.01.2019 16:47:00 0
Özel insanlardan, özel ürünler

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri dernek binasında bir araya geldikleri zamanlarda vakit geçirmek, eğlenmek ve sosyal hayatın içinde var olabilmek adına birçok ürünü el becerileriyle hayata geçiriyor. Konu ile ilgili konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya yapılan etkinliklerle dernek üyelerinin sosyal hayatın içinde var olarak, hem eğlendiklerini hem de zamanı verimli geçirdiklerini dile getirdi. Engelli bireylerin de hiçbir engele takılmadan birçok işi başarabileceğini belirten Çetinkaya, "Hayatta yapılamayacak hiçbir şey yok. Tek engel beynimizin içinde" dedi.    

 

"HEDİYELEŞMEK GÜZELDİR"

 

Kokulu taş, magnetler, yeni doğan bebekler için süsler, nikah süsleri gibi bir çok ürün yaptıklarını dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Sekreteri Şengül Civan da, "2 yıl önce Kadın Kolları Başkanımız Zeynep Alışık tarafından açılan kursumuz bitmişti. Ama bizim hoşumuza gittiği için daha sonra devam etme kararı aldık. Şuanda 30-40 adede yakın kalıbımız bulunuyor. Bütün modelleri görüp inceleyip hepsinden almaya çalışıyoruz. Çünkü hem bu işi başarı ile yapmak bizlere zevk veriyor hem de hediye olarak verdiğimiz kişilerin mutlu olduğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Hediyeleşmek güzel bir duygu" şeklinde konuştu.

 

“SİPARİŞLERE AÇIĞIZ”

 

Gün geçtikçe daha farklı modeller alarak daha güzel ürünler ortaya çıkartmayı hedeflediklerini belirten Civan, “Kokulu taş, hediyelik eşyalar, magnetler, yeni doğan bebekler için süsler, nikah süsleri, gibi bir çok ürün yapıyoruz. Şuanda çok fazla sipariş almış değiliz. Ama daha fazla sipariş alıp güzel şeyler yapmak istiyoruz. Şuana kadar yapmış olduğumuz bir kaç siparişi tam zamanında yetiştirerek çok güzel geri dönüşler aldık. He zaman siparişlere açığız. Gün geçtikçe daha fazla modeller alıp daha güzel ürünler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.  

 

 

"EL ELE TUTUŞTUK BİRLİKTE YÜRÜMEYE ÇALIŞIYORUZ"

 

Kokulu taşların yanı sıra bez bebekler de yaptıklarını dile getiren Civan, "Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan el sanatları kursumuzda bez bebek de tasarlayıp dikimini yapıyoruz ve dilediğimizce süslüyoruz. Kurslarımızda bez bebek, çanta, kokulu taş, magnet, hediyelik eşyalar, fileler yapılıyor. Bunlar ufak tefek şeyler de olsa çocuklarımızı çok mutlu ediyor. Onların mutlu olması için bizler de onlar ne istiyorlarsa Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte istedikleri kursları açmaya çalışıyoruz.  Halk Eğitimi Merkezi'nden çok destek görüyoruz. Kurslar hakkında hiçbir sorun yaşamıyoruz. İsteklerimizi dile getirdiğimizde hiçbir zaman geri çevrilmiyoruz. Ve her zaman desteklendiğimiz için herkese çok teşekkür ediyorum. El ele tutuştuk birlikte yürümeye çalışıyoruz. Bu güzel çalışmalar kapsamında da yılsonun da bir kermes yapmayı düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ - Seda AKYOL