Öğrencilerden Sıfır Atık Projesi'ne destek

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Sıfır Atık Projesi'ne destek olmak amacıyla Plastik Atık Toplama Kumbarası üretti.

GÜNDEM 22.01.2019 16:44:00 0
Öğrencilerden Sıfır Atık Projesi

Plastik atık ile mücadeleye katkı sunmak ve çevrenin korunması konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 'Plastik Atık Toplama Kumbarası' üreten Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri okuldaki atölyelerde inşaatta kullanılan örgü tellerle plastik kumbaralar yaptı.

 

SERİ ÜRETİME GEÇTİLER

 

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ilk etapta okul bahçesine konulan Plastik Atık Toplama Kumbarası'na okulda öğrenim gören öğrencilerin büyük bir duyarlılık gösterdiği belirtildi. Öğrencilerin, plastik atıkları bu kumbaraya attıklarını gözlemleyen okul yönetiminin, bu uygulamanın tüm şehre yayılması konusunda, gelen talepleri de göz önünde bulundurarak seri üretime geçtiği açıklandı. Öğrencilerin yaptığı kumbaraları talep eden kamu kurumlarına verilmeye başlandığı, okul yönetimi tarafından kamu kurumları haricinde gelen taleplerinde karşılanacağı kaydedildi.

 

Haber / Özge MERİÇ