Yaşları küçük, yürekleri büyük

Çerkezköy'de yaşayan 11 yaşındaki İsmail Sönmez ve aynı yaştaki kuzeni Sami Sönmez, anlamlı bir projeye imza attı. Nurullah Narin Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi İsmail Sönmez ve Metin

GÜNDEM 21.01.2019 16:42:00 0
Yaşları küçük, yürekleri büyük

Çerkezköy’de 11 yaşındaki İsmail Sönmez ve aynı yaştaki kuzeni Sami Sönmez, Doğu Türkistan’da yaşanan zulme sessiz kalmadı.

 

ELDE ETTİKLERİ GELİRİ DOĞU TÜRKİSTAN’A BAĞIŞLAYACAKLAR

 

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Nar Sokak’ta tezgah kuran kuzenler, okudukları hikaye kitapları ve romanları satışa çıkardı. Okudukları kitapların hem başkaları tarafından da okunarak bilginin paylaşılması hem de Doğu Türkistan için yardım toplanması için böyle bir kampanya düzenlemek istediklerini belirten kuzenler, kitap satışından elde edilecek geliri de Doğu Türkistan’da ihtiyaç sahibi insanlara gönderileceğini söyledi.

 

ZULMÜN SONA ERMESİNİ İSTEDİLER

 

Bu kampanyada ailelerinin kendilerine çok destek verdiğini belirten İsmail Sönmez ve Sami Sönmez, yaklaşık 50 kitabı satışa çıkardıklarını ve kitapların yarısından fazlasının satıldığını belirterek, “Elimizdeki kitaplar bitene kadar satışa devam edeceğiz. Bu konuda bize destek vermek isteyen duyarlı vatandaşlar olursa onların da desteğini bekliyoruz. Bu kampanyada bize destek olan ailelerimize ve kitap alarak katkıda bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Duyarlı kuzenler, Doğu Türkistan’da Müslümanlara yapılan zulmün sona ermesini istedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU