Başkan Akay, vatandaşlarla bir araya geldi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni yeni yerinde ziyaret etti. Kızılpınar Durukaş Kıraathanesi, Kızılpınar Kahveler Dur

GÜNDEM 21.01.2019 14:43:00 0
Başkan Akay, vatandaşlarla bir araya geldi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Şehit Doğan Çubuk Sokak üzerindeki yeni yerine taşınan Çerkezköy Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Akay, derneğin yeni yeri ile ilgili hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 

 

 

 

SU TAŞKINLARI ORTADAN KALDIRILDI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Veliköy’e bölgenin en modern ve şık Düğün Salonu'nu yaptıklarını, büyük bir park ve yeşil alan kazandırdıklarını ifade etti. Başkan Akay, Çerkezköy’ün derelere akan kanalizasyonlarını toplayarak, Veliköy Mahallesi'nde yapılan Arıtma Tesisi’ne ulaşmasını sağladıklarını belirtti. 5 yıl önce su taşkınları ile ani sel basmaları ile anılan Çerkezköy’ün yapılan İmar Sahası Taşkın Koruma işi ve Çorlu Suyu’ndaki çalışmalar ile ortadan kaldırıldığını belirten Başkan Akay, artık Küçük Sanayi Sitesi, İmar Sitesi, Kartal Sokak gibi noktalardaki yüzlerce ev ve iş yerini su basmadığını ifade etti.

 

ALT YAPI BİTTİ, ÜST YAPI TAMAMLANIYOR

 

Başkan Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde 240 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Yapılan çalışmalar sayesinde Kızılpınar Mahallesi sakinlerimiz çamurlu yollardan kurtuldu. 1 yıl önce Mahalle sakinlerimizden gelen taleplerin yüzde 95’i yollarla ilgiliydi. Bugün ise gelen taleplerin yüzde 85’i park ve yeşil alan düzenlemeleri ile ilgili. Bundan sonraki süreçte İlçe Merkezimizde 8 mahallemizde yaptığımız park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısını Kızılpınar Mahallemizde de gerçekleştireceğiz. Diğer mahallemizde olduğu gibi Kızılpınar’da da vatandaşın olan alanları revize edip, tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandıracağız. Önümüzdeki dönem Kızılpınar’da 22 adet park ve yeşil alan düzenlemesi yapacağız" sözlerine yer verdi.

14 ŞUBAT'TA HİZMETE AÇILACAK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ü Büyükşehir Belediyesi’nin 27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi yapımına başladığını ve 14 Şubat’ta hizmete açılacağını belirterek, "Yüzme Havuzumuzun temeli atıldı. Kent Park’ta ikinci etapta bitme aşamasına geldi ve 20 Şubat’ta açılışını gerçekleştireceğiz. Kent Park’ı Fatih Camii’ne bağlayan Pınarca Deresi’nin etrafının yaşam alanı haline getirdik. 10 yıldır atıl durumda bulunan İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nu yeniden düzenleyerek, 29 Ekim Spor Kompleksi haline getirdik ve çocuklarımız ile gençlerimizin kullanımına açtık" dedi. Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi’ne bir de Kapalı Pazar Yeri kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Akay, “Mevcut durumda sokaklarda kurulan Pazar, trafiği olumsuz etkilediği gibi, kirliliğe de neden oluyor. Pazarcı esnafımızı yeni Pazar yerimize yerleştirdik. Vatandaşlarımız artık daha nezih ve daha rahat bir ortamda Pazar alışverişlerini yapabiliyor. Ayrıca trafikte yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkmış oldu” dedi.

 

OKUL SAYISI YETERLİ DEĞİL

 

Başkan Akay, Kızılpınar Mahallesi’ndeki okullarda sınıf mevcutlarının 60’ı bulduğunu belirterek okul sayısının yeterli gelmediğini ve daha fazla okulun  yapılması gerektiğini belirtti. İlki Veliköy’de açılan Mahalle Evi Projesi’nin 2’nci adımının Kızılpınar Mahallesi’nde, 3. adımının ise Bağlık Mahallesi’nde atıldığını hatırlatan Akay, "Mahalle evimiz kadınlarımız ve çocuklarımız için bir eğitim yuvası haline geldi. Kadınlarımız burada komşuluk ilişkilerini pekiştiriyor, kendilerini geliştiriyor ve sosyal hayata dahil olma fırsatı buluyor. Çocuklarımız da bilgisayar odası ve kütüphanede ders çalışıp ödevlerini yapabiliyorlar" şeklinde konuştu 

 

ZİYARETLERİNE DEVAM ETTİ

 

Konuşmasının ardından Çerkezköy Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Üyelerinin sorularını cevaplayan Başkan Akay, ardından Kızılpınar Durukaş Kıraathanesi’ni, Kızılpınar Kahveler Durağındaki Seçim İrtibat Bürosu’nu ve yine Kızılpınar’da bulunan Karakaya Kıraathanesi ziyaret ederek, yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU