Aynı halayda buluştular

Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Erzincan Tercan'da yapımı devam eden Cem Evi'ne katkı sağlamak amacıyla dayanıÅ?

GÜNDEM 20.01.2019 16:44:00 0
Aynı halayda buluştular

Cumartesi günü saat 19:00’da Veliköy Düğün Salonu’nda düzenlenen dayanışma gecesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Dernek Başkanı Metin Gültekin, derneklerin birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkartarak yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçladığını belirtti. Başkan Gültekin, dernek olarak özel gecelerin yapılacağı, aynı zamanda kadınların sosyal faaliyetlerinin ve gençlerin sosyal- kültürel ihtiyaçlarının karşılanabileceği kendi binalarının olmasını istediklerini belirterek, Erzincanlıların derneğe daha fazla sahip çıkarak katkıda bulunmalarını istedi.

 

“ÇERKEZKÖY’E SAHİP ÇIKMALIYIZ”

 

Gültekin “Doğup büyüdüğümüz yere ne kadar borcumuz varsa ondan daha fazlası yaşadığımız yerde vardır. Her geçen gün hızla büyüyen metropole dönüşen Türkiye’nin 81 ilinden göç alan Çerkezköy’ümüze de sahip çıkmalıyız. Unutmayalım ki, kültürümüze ne kadar fazla sahip çıkarsak ne kadar fazla dayanışma içinde olursak, gençlerimize kendi aralarında ve yaşadığı toplumdaki bireylerle, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının ne kadar fazla pekişmesine çaba harcarsak, Çerkezköy’müzün de daha güzel, dana yaşanır bir yer olmasına katkımız olur” dedi.

MALİYETİ 600 BİN TL

 

Tercan’da yapımı devam eden Cem Evi ile ilgili de konuşan Gültekin, Cem Evi’nin yaklaşık maliyetinin 600 bin TL olduğunu, devletin ancak yüzde 10’unu karşıladığını belirterek “Geriye kalan tutarı hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle yapmaya çalışıyoruz” dedi. Gültekin, Hacı Bektaş Veli’nin “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” sözleri ile konuşmasını tamamladı. Dayanışma gecesinde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da dernekçiliğin kolay bir mesele olmadığını ifade etti. 81 ilden göç alan Çerkezköy’ün bir Türkiye mozaiği olduğunu söyleyen Akay, “Bizler bu topraklarda işi için, aşı için buluşan herkesin mutluluğu, birliği, beraberliği, kardeşliği için 5 yıldır mücadele ediyoruz. Bu mücadeleye ortak olan tüm hemşerilerimle birlikte Çerkezköy’ün şimdi yeni 5 yılına hep beraber kucak açtık. Yol alıyoruz, umut ediyoruz yeni 5 yıl da Çerkezköy’e, Tekirdağ’a ve bu topraklara hayırlı olur” dedi.

 

YATIRIMLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

5 yıl görev süresi boyunca hiçbir ayrım yapmadan Çerkezköy’ün birliği, beraberliği, kardeşliği için vatandaşlarla bir araya geldiklerini dile getiren Başkan Akay, “Çerkezköy’ün ve Türkiye’nin ayrışmalardan değil birleşmelerden, kucaklaşmalardan, kardeşlikten yana bir yaklaşım, bir siyaset anlayışı var. Ve inşallah bizler ayrışmaların değil birleşmelerin ve kucaklaşmaların geleceğini sizlerle beraber yaşayacağız” diye konuştu.

“KARARIMIZIN ARKASINDAYIZ”

 

Çerkezköy’de yaptıkları hizmetlerle ilgili de konuşan Akay, “5 yıl boyunca ne cem evini ayırdık, ne camileri ayırdık. Ve bugün önemli bir dayanışmanın gecesinin en temel buluşmalarından bir tanesi de yeni kurulan cem evimize sahip çıkmak. Ben umut ediyorum ki buradaki tüm hemşerilerimiz bu dayanışmaya sahip çıkacak. Şunu talep ediyoruz, 2015 yılında Çerkezköy Belediye Meclisi bir karara imza attı. Bu kararın yasal bir dayanağı olmasa da cem evlerinin ibadethane statüsüne alınmasına dair oy çokluğuyla bir meclis kararı aldık. Bu kararı almamızdaki temel gerekçe, cem evlerimizin ibadethane statüsünde kabul edilmesi. Buradan Ankara’ya sesimizi duyurmak adına yapmıştık.  Dün olduğu gibi bugün de bu kararımızın arkasındayız” dedi.

 

HALAY ÇEKTİLER

 

Gecede dernek başkanı Metin Gültekin, katkılarından dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür plaketi takdim etti. Dayanışma gecesinde katılımcılar, Halk Sanatçısı Rojda Çataltepe söylediği türküler eşliğinde halay çekerken, halaya Belediye Başkanı Vahap Akay da katıldı. Dayanışma gecesine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi Enver Bayram, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve yönetimi, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Yılmaz Erkılınç, Hasan İşcan, Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Gültekin ve dernek yönetimi ve davetliler katıldı.

Haber / Özge MERİÇ