"Sanat toplumun huzur bulmak için sığındığı bir liman"

Çerkezköy Doğa Koleji Ortaokulu öğrencileri tarafından 'Şiir Dinletisi' programı kapsamında hazırlanan şiirler Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde seyircilerin beğenisine sunuldu. Şiir dinletisi öncesind

GÜNDEM 18.01.2019 13:48:00 0
"Sanat toplumun huzur bulmak için sığındığı bir liman"

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde önceki akşam saat 20:00'da düzenlenen Şiir Dinletisi programında; Çorlu ve Çerkezköy Doğa Koleji Kurucusu Erdal Karakuş, Çerkezköy Doğa Koleji Ortaokulu Müdürü Süleyman Karakulak, Doğa Koleji İlkokul Müdürü Hüseyin Daş, Halkla İlişkiler Müdürü Tayfun Dalgıç ile birlikte öğretmenler öğrenciler ve veliler katıldı.  

 

ŞİİR EN EŞSİZ DEĞER

 

Çerkezköy Doğa Koleji Ortaokulu Müzik Öğretmeni Gamze Tuncer önderliğinde saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Çerkezköy Doğa Koleji Ortaokulu Müdürü Süleyman Karakulak'ın konuşmasıyla devam etti. Sanatçının toplumun huzur bulmak için sığındığı bir liman olduğunu belirten Ortaokul Müdürü Süleyman Karakulak, "Sanat, insanın kalbindeki eşsiz duyguların, aklındaki dokunulmamış fikirlerin, somutlaşarak bir beden bulmasıdır. Ve son olarak şiir sanat dalları için de her şeyi ile bizden olan, söz ile vücut bulan en eşsiz değerdir. Çocuklarımızda bu gece, sanat bazen hayatı durdurur diyerek şiirlerle kalbinize dokunmak için karşınıza çıkacak. Hepinize şiir dolu bir gece diler, saygılarımı sunarım" sözlerine yer verdi.

 

HAZIRLADIKLARI ŞİİRLERİ SUNDULAR

 

Çerkezköy Doğa Koleji Ortaokulu Müdürü Süleyman Karakulak'ın konuşmasının ardından ortaokulu öğrencileri 'Şiir Dinletisi' programı kapsamında hazırladığı şiirleri seyircilere sundu. İlk olarak sahne alan öğrenci korosu Ataol Behramoğlu'nun Öğrendim Ki adlı şiirini okudu. Ardından öğrenci korosu tarafından Yahya Kemal Beyatlı'nın Mohaç Türküsü adlı şiiri seyircilere sunuldu. Ortaokul öğrencilerinden Esatcan Günay, Cahir Sıtkı Tarancı'nın, Memleket İsterim adlı şiirini okudu. Daha sonra Sonay Kelebek, Orhan Şaik Gökyay'ın Bu Vatan Kimin adlı şiirini, Şule Belemir Koç, İlhan Geçer'in Türkiye'm Uyanıyor adlı şiirini, Yağmur Çalşmaşır, Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya Türküsü adlı şiirini, Ayşe Naz Özkan, Mehmet Çetin'in Şikayetname adlı şiirini, İpek Nil Vatansever, Ali Yüce'nin Ayşece adlı şiirini, Berre Nil Kesiktaş, Cahit Sıtkı Tarancı'nın Desem ki adlı şiirini, Necati Fatih Başar, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın Unutamıyorum adlı şiirini, Kazım Arda Yaracı, Necip Fazıl Kısakürek'in Kaldırımlar adlı şiirini, Miray Özcan, Ümit Yaşa Oğuzcan'ın Sonra adlı şiirini, Ayşe Naz Taşkın, Sezai Karakoç'un Mona Roza adlı şiirini, Beren Özmen, Cemal Süreyya'nın Uzaktan Seviyorum Seni adlı şiirini, Zeynep Naz Ersükmen, Nazım Hikmet'in Tahir İle Zühre adlı şiirini, Gülce Naz Danış, Can Yücel'in Bağlanmayacaksın adlı şiirini, Muhammet Alp Öztekin, Orhan Veli Kanık'ın İstanbul'u Dinliyorum adlı şiirini ve Süleyman Karakulak, Yılmaz Erdoğan'ın Yeni Bir Sayfada Sana Bakmak adlı şiirini seyircilere sundu.    

 

Haber / Özge MERİÇ - Seda AKYOL