Karne gününde, anlamlı bağış

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Fevzipaşa İlkokulu da karne heyecanı yaşadı. Karne töreninde okul olarak Aralık ayından itibaren düzenledikleri kumbara etkinliğinden de bahseden Fevzipaşa İlkokulu Müdür

GÜNDEM 18.01.2019 13:33:00 0
Karne gününde, anlamlı bağış

Bugün saat 11:00’da düzenlenen karne töreninde konuşan Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Hakan Asma, öğrencilere tatillerini iyi değerlendirip bol bol kitap okumaları tavsiyelerinde bulundu. Hakan Asma konuşmasının ardından en temiz sınıf seçilen 1-D ve 3-E sınıflarına plaket takdim etti.

 

“KUMBARA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK”

 

Kumbara etkinliği ile toplanan bağışlarla ihtiyaç sahibi bir vatandaşa tekerlekli sandalye aldıklarını dile getiren Asma, konuyla ilgili bilgi vererek “Okulumuzda Aralık ayından beri tüm öğrenci ve velililerimiz ile birlikte herkesi dahil ederek bir kumbara etkinliği düzenledik. Kumbara etkinliğinden gelen bağışlarla Çerkezköy’de ihtiyacı olan bir vatandaşımıza Çerkezköy Sakatlar Derneği aracılığıyla tekerlekli sandalye bağışladık. Bu etkinliğin sağlanmasında vesile olan başta okul aile birliğine, öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Bize bu hususta dikkat çeken ve öyle bir vatandaşımızın ihtiyacı olduğunu bize hissettiren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi müdür ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ASIL AMACIMIZ OKULLARDA ENGELLİ FARKINDALIĞINI SAĞLAMAK”

 

Okul aile birliği olarak farkındalık sunumları yaptıklarını dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Asıl amacımız okulda ki arkadaşlarımıza engelli farkındalığını sağlamış olmak. Okul aile birliğinin kendi içerisinde yaptığı bir kumbara çalışmasında toplanan bağışlar bir engelli arkadaşımızın daha evden çıkarak sosyal hayata kazandırmış olacağız. Bize yaptıkları desteklerden dolayı dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri adına emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.  Bizde okulumuza destek amaçlı masa tenisi hediye edeceğiz. Şunu da söylemek isterim. Okullarda farkındalık çalışmalarımız devam ediyor.  Okul Aile birlikleri, müdür ya da öğretmenlerimiz bizlere ulaştıkları zaman onların okullarında da farkındalık yaratmaya devam edeceğiz. Herkes engelli adayıdır” şeklinde konuştu.

 

Haber/ Seda AKYOL