Samsunlu vatandaşlarla bir araya geldi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Kapaklı Belediyesi 5 yıllık kalkınma planı için Samsunlu vatandaşların tale

GÜNDEM 16.01.2019 14:09:00 0
Samsunlu vatandaşlarla bir araya geldi

Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne düzenlenen ziyarete Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Dernek Başkanı Mustafa Önder, Kapaklı ve Büyükşehir Belediyesi daire amirleri ile Samsunlu vatandaşlar katıldı.

 

"ASFALT FİYATLARI YÜKSELDİ"

 

Halkın Kapaklı Belediyesi’nden beklediği çalışmaları öğrenmek adına böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Mandalı, "Görüşleriniz bizim için çok değerli. Kapaklı’yı hep beraber yöneteceğiz" dedi. 2018 yılının Nisan ayında asfalt ihalesi yapılmasına rağmen yol çalışmalarının başlamadığına dikkat çeken vatandaşların sorularını cevaplayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "4. ayda ihalemizi ve yer teslimini yapmıştık. Takribi 75 km 100 bin tona yakın asfalt ihalemizi yapmıştık. Müteahhit firma asfalt plenti kurmak istedi ve Karaağaç’ta yer gösterdik. Bazı şikayetler oldu ve ÇED raporu gereklidir yazısı istendi ve plentmühürlendi. Kendilerine partici diyen birkaç sivri akıllı çıktı ve plenti mühürletti. Bunlar sürüye kurt götürür. Bu arkadaşlarımızın kibirli hareketleri asfalt çalışmalarımızı engelledi. Bu arada ülkemizde kriz oluştu. Asfalt fiyatları yükseldi. Müteahhit firma plentin açılmasını bekledi plent de açılmadı. İhale de sonrasında feshedildi. Tekrar bir ihale yaptık. Fakat 12 milyon TL’ye 100 bin ton asfalt alarak 75 km yol yapacaktık. Fiyatlar arttıktan sonra aynı maliyete 20 kilometre yol yapabilir konuma geldik. Biz o 100 ton asfaltla Karaağaç da dahil bütün Kapaklı’nın yollarını asfaltlayabilecektik" sözlerine yer verdi.

 

"ÇED RAPORUNUN GEREKLİ DEĞİL"

 

Aralık ayının sonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yazı yolladığını belirten Başkan Mandalı, "ÇED raporunun gerekli olmadığını ve asfalt yapabileceğimizi ifade ettiler. Asfalt serimi için 10 derecelik bir sıcaklık olması için. Bu havada asfalt sermeye kalksak hemen bozulur. Biz ihaleye çıktıktan sonra başlayabilseydik yollarımız tamamlanacaktı. Burada zarar eden Kapaklı Belediyesi değil, sizlersiniz. Biz burada, vatandaşlarımızı zarara uğrattıklarını söylemeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

 

DEVLETTEN 1 LİRA BİLE BEKLEMİYORUZ

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Samsunlu vatandaşların Devlet Hastanesi’yle ilgili sorularını da yanıtlayarak, "Hastaneyle ilgili bir yer çözdük. Mevcut mezarlığın üst kısmında 30 dekarlık yer ayarladık. Yetmeyeceğini söylediler. Kazak Gölü’nden başlayan yol istikametinden 70 dekarlık yer istediklerini belirttiler. Bundan önce Kaymakamımız ilgilendi ve ‘Yapalım’ dedi. Üst tarafta iki bakanlık anlaşmaya çalışırken Sağlık İl Müdürlüğü ve Orman İl Müdürlüğü’nü suçlu buldular ve o müdürlerin tayini çıkarıldı. Yeni gelen Valim hastane yerini çözeceğini söyledi. Devletten 1 lira beklenmiyor. Yatırımı yapacak olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü. Orman Bakanlığıyla Sağlık Bakanlığı inşallah bir an önce anlaşırlar" ifadelerine yer verdi.

 

"KİME ANLATACAĞIZ DERDİMİZİ?"

 

Başkan Mandalı, Yıldızkent Kavşağı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Geçtiğimiz yıllarda buraya Bakanımız geldi. 40 milyon TL’lik ödenek ayrıldığını ve Yıldızkent Kavşağı’na hem üstgeçit hem de dal-çık sistemi yapacağını söyledi. 2018 yatırım planına da alındı. Sonra 24 Haziran geldi, Bakan da gitti para da gitti. Biz şimdi kime anlatacağız derdimizi? Hadi Bakan gitti; bari para dursun bütçede. Karayolları’nın yapacağı iş de inşallah 2019 bütçesine alınır. Çünkü o yolun durumu kangren. Tekirdağ, vergi ödemede 8. sırada ancak hizmet alımında 58. sıradayız. İlla 8. sırada yatırım yapın demiyoruz. Biz 18. sıraya da razıyız. Bizim kimseyle işimiz yok. Biz 120 bin nüfusla kardeş gibiyiz" ifadelerini kullandı.

 

YENİ PARK MÜJDESİ

 

Başkan Mandalı park yapım çalışmalarının da devam ettiğini dile getirerek, "Karagözgölü Deresi’nin iki yanına da çok güzel bir park yapılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin oraya yapacağı park bölgenin çehresini değiştirecek. Yazın, ailelerimiz orada çok güzel vakit geçirecekler" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ