'Verilemeyecek hiçbir hesabın içinde olmadık'

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında bölgede çalışan basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Tüm gazetecilerin çalışan gazetecil

GÜNDEM 11.01.2019 15:29:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla dün akşam saat 19:00'da Tokoçin Restaurant'da gazetecilerle buluştu.

 

"BİRÇOK İŞE BERABER İMZA ATTIK"

 

Gazetecilik mesleğinin zor bir meslek olduğunu belirten Başkan Akay, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak "Burada bulunan tüm arkadaşlar zor bir meslek icra ediyor. Çerkezköy'de hepimiz kamusal bir görev yapıyoruz ve bu kamusal görevin en önemli parçası gazeteciler. Burada yaşadığımız topraklara hep beraber hizmet ediyoruz. Bugün hepimizin ortak bir hedefi ve bir amacı var, o da daha güzel bir Çerkezköy’de yaşamak. Kamu menfaatine yapılan her işin, her hareketin, her yaptırımın, bu topraklara olumlu olarak dönmesi adına bir çabamız var. Bu çabaya sizler destek de oluyorsunuz. Bunun birçok önemli örnekleri var. Çerkezköy’ün faydasına yapılan birçok işe beraber imza atmışızdır. O yüzden bir kamu menfaati tabanında buluşuyoruz. Çerkezköy’de belirli bir seviyede gazetecilik icra eden kuruluşlarımızın hepsini tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz" dedi.

 

“VERİLEMEYECEK HİÇBİR HESABIN İÇİNDE OLMADIK”

 

Belediye ve yerel yönetimler olarak Çerkezköy'e nasıl daha fazla hizmet edilebileceği konusunda sürekli bir düşünce ve çaba içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Akay, "5 yılı doldurmakta ve tamamlamaktayız. Görev süremiz boyunca eleştirildik, yapıcı eleştirilerin tamamını gözlemledik ve ders çıkarmaya çalıştık. Tüm gazeteci arkadaşlarımız tarafından yapılan her eleştiriyi gördüm. Herkes kendi işini yapar, saygı duyarım. Ve yapılan işin Çerkezköy’ün menfaatine olduğunu düşünerek bunu gözlemleyerek belli bir seviyede bugünlere geldiğimizi düşünüyorum. 5 yılı tamamladığımız bu günlerde bir seçim dönemi arifesindeyiz. Bunu çok net ifade ediyorum. Verilemeyecek hiçbir hesabın içinde olmadık. Benimle temasa geçen bana soru soran benden bilgi isteyen tüm arkadaşlarımla bildiğim ne varsa paylaştım. O yüzden bu bilgiler çerçevesinde kamuoyunu doğru aydınlatma konusunda hep beraber çalıştık. Ben belediye başkanı olarak benimle irtibata geçen, bana soru soran tüm arkadaşlarıma doğru bilgiyi, gerçek bilgiyi her zaman verdiğimi düşünüyorum. İnşallah bu seçim dönemi içerisinde de yeniden hepimiz Çerkezköy’e daha iyi bir hizmet için yola çıkacağız" sözlerine yer verdi.

 

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

 

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçilerin seviyeli bir seçim olmasını temenni eden Başkan Akay, "Hepimiz için Çerkezköy’e nasıl daha fazla katkı sağlarız, Çerkezköy’ün geleceğine nasıl daha güzel günler vaat ederiz bunların konuşulacağı, projelerin, hedeflerin konuşulup tartışılacağı bir seçim dönemi olmasını diliyorum. Türkiye’de özellikle gazetecilik mesleğinin ne kadar ağır koşullar içerdiğini bilen, yaşayan ve gözlemleyen birisi olarak zor koşullarda bu görevi yapan tüm arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. İnşallah hepimiz daha güzel bir Çerkezköy’de daha güzel bir Tekirdağ’da buluşma hedefinde ilerliyoruz. Böyle ilerlemeye de devam edeceğiz." dedi.

 

"ŞUBAT AYININ İLK HAFTASI BEYANNAMEMİZİ SUNACAĞIZ"

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında sunacağı projeleri ne zaman açıklayacağı ile ilgili soruya yanıt veren Başkan Akay, "6 Aralık’tan bugüne seçim çalışması içerisindeyim. Kendi hedeflerim doğrultusunda gittiğim her yerde de aynı şeyi söyledim ve burada da paylaşıyorum. Bu ayın sonuna kadar ben yaptıklarımı paylaşmaya, anlatmaya devam edeceğim. 5 yıllık bir dönem geçirdim. Her fikri her yazıyı önemsiyorum. Her eleştiriden bir sonuç çıkarmaya çalışıyorum. Ancak benim bunları sürekli tekrarlamamın bir sebebi var. Çerkezköy hızla ilerliyor. Çerkezköy’de 12 bin yeni nüfus var. Yani 2017 yılında gelen, 2016, 2015, 2014’e dair fikri olamayan insanlarımız Çerkezköy’e yerleşmiş durumda. O yüzden ben hem geçmişe, hem bugüne, hem yarına dair şeyleri sürekli konuşuyor olabilirim. 15 gün daha konuşacağım. Bunları anlatırken Çerkezköy'ü yaşamış, Çerkezköy sokaklarını yaşamış, bunu bir hayat tarzı haline getirmiş birisi olarak Çerkezköy için tabi hedeflerimiz var. Bir proje hazırlıkları çalışması tabi ki yaptık. Ancak çok büyük oranda tamamlandı. Şubat ayının muhtemelen ilk haftasında bir seçim beyannamesi ile ortaya çıkacağız. Niyetimiz Şubat ayının başında Çerkezköy 2019-2024'üne yani yeni 5 yılına 170 binden 250 bine gidecek Çerkezköy'deki yeni hedefleri anlatmak olacak" dedi.

 

“TRAFİK DENETİMİNE İHTİYAÇ VAR”

 

Son dönemlerde Cengiz Topel Caddesi'nde yaşanan kazalardan dolayı vatandaşların Çerkezköy Belediyesi'ne ve Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdiğinin ve hız azaltıcı kasis istediğini dile getirilmesi üzerine konuşan Akay “Cengiz Topel Caddesi bir ana artel ve genişliği de yaklaşık 45 metre. Bu derecede büyük yolda ciddi bir kasis çalışması yapmak mümkün değil. Biz oraya 3 yıl evvel bir yatırım yaptık. TEDES Projesi Çerkezköy Belediyesi'nin ortaya koymuş olduğu bir proje. Ama maalesef çeşitli gerekçelerle tamamlanamadı. Bir aracın hız sınırı sebebiyle kazalar yaşanmasının birinci sorumlusu Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi değil. Kasis yapabileceğiniz yerler var yapamayacağınız alanlar var. O yüzden oradaki düzenleme belediyenin eliyle yapılması gereken bir düzenleme değildir. Trafik düzenlemesiyle, biraz daha hız kontrolünün ele alınmasıyla çözülebilecek bir problem. Cengiz Topel'de biraz daha trafik denetimine ihtiyaç var. Bunun için de gerekli şekilde uyarıları yapmaya devam ediyoruz" dedi.

 

 "ÇOK NET BİR KARARIMIZ VAR"

 

Kapaklı minibüslerinin Atatürk Caddesi’ne girmemesi nedeniyle şikayetler olduğunun dile getirilmesi üzerine de konuşan Akay, “Bizim bu konuda çok net bir kararımız var. Ben bu kararın arkasındayım. Hatta sil baştan yeniden kooperatiflerin birleştirilmesi, hatların yeniden toparlanması gerektiğine inananlardanım. Kapaklı minibüslerinin Atatürk Caddesi’ne girmekten başka daha büyük meselesi var. Onu konuşmaları lazım. Kapaklı’da yaşayan vatandaşımız Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne tek vesayetle gidemiyor. Bu konuşulmuyor. 70 metre mesafeye gidilemediği konuşuluyor. Dert tasa vatandaşın bir yere kavuşması ise bunu konuşmamız lazım” dedi.

 

"TEK YÖN UYGULAMASININ ARKASINDAYIM"

 

Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde başlatılan tek yön uygulaması ile ilgili de konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Aldığımız kararın ne kadar keskin bir karar olduğunun farkındayız. 19 Haziran 2016 tek yöne geçme tarihimiz. 2017’nin başı da Altıyol Kavşağı’nı genişletip köşeleri kırıp kavşağı kendine getirme tarihidir. Altıyol Kavşağı 11 yol kavşağıydı. Tek yön uygulamasından sonra köşe kırıklarından sonra bu aşağı düştü. Derdimiz zaten Altıyol Kavşağı’nı rahatlatmaktı. Çıkış noktamız buydu. Ama bu yeterli değil, bize sadece zaman kazandırdı. Çerkezköy’ün nüfusu 170 bine geldi, 250 bine gidiyor. Altıyol Kavşağı böyle kalmayacak. Yeni hedefler koyduk. Çerkezköy’ün bir Belediye Meydanı’nda meydan altı otoparkı yapacağımı bir yıl evvel söylemiştik. Heykelin altına projeyi de  hazırladık. Belli yerlerde parklanmayı kaldıracağız. Ben yapılan tek yön uygulamasının arkasındayım. Çerkezköy’ün geleceği adına bence çok riskli bir karardı. Ama ben doğru bir karar olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ – Seda AKYOL