'Basın milletin müşterek sesidir'

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşt

GÜNDEM 10.01.2019 16:12:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan "212 sayılı kanun" adlı düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlandığı gün olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

 

EN ÖNEMLİ UNSUR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

 

En önemli unsurlardan birinin basın özgürlüğü olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, " Haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olan basının demokrasilerde çok büyük önemi var. Basın milletin müşterek sesidir. Zaman kavramı olmaksızın zor şartlarda görev yapan gazetecilerin, mesleklerini daha iyi icra edebilmeleri için özlük hakları iyileştirilmeli ve daha iyi koşullarda çalışmalarının sağlanması gerekmektedir. Hiç kuşkusuz en önemli hususlardan biri de basın özgürlüğüdür. Çünkü basın özgürlüğünün olmadığı yerde gazeteciler, görevlerini layıkıyla yerine getiremez. Aynı zamanda basın özgürlüğü, demokrasinin de olmazsa olmazıdır" sözlerine yer verdi.

 

10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutlayan Başkan Albayrak, "Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak basın emekçilerimize değer veriyor, haber ve yayınlarını ilgiyle takip ediyor, özverili ve başarılı çalışmalarını takip ediyoruz. Hizmet, yatırım ve projelerimizi halkımıza duyuran çok kıymetli basınımız, halkımızın nabzını tutarak bizlerle paylaşmakta ve bu şekilde karar mekanizmamıza katkı sağlamaktadırlar. Geçmişte ve bugün olduğu gibi bundan sonra da basınımız ile uyumlu çalışmak en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyor, özgür bir ortamda çok daha iyi koşullarda çalışabilecekleri günleri hep beraber görebilmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU