Soğuk hava, balık fiyatlarını da yükseltti

Birkaç gündür etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle balıkçılar denize çıkamayınca, hamsi fiyatları da 20 liraya yükseldi. 10 liraya kadar inen hamsi fiyatı soğuk hava ve kar nedeniyle yükse

GÜNDEM 6.01.2019 18:44:00 0
Soğuk hava, balık fiyatlarını da yükseltti

Karadeniz Balıkçılık Sahibi Cenk Diş, kar yağışı ve fırtına nedeniyle balıkçıların denize çıkamadığını, bunun da balık fiyatlarını etkilediğini belirterek “Geçtiğimiz Perşembe gününe kadar hamsinin kilogramı 10 TL’ydi. Cuma gününden fiyat 20 TL’ye yükseldi. Ama birkaç güne kadar yine fiyatlarında bir düşüş olur” dedi.

 

EN ÇOK TERCİH EDİLEN BALIK

 

Çorlu Balıkçılık çalışanı Burak Demir de, “Biz her zaman halkımıza taze ve ucuz balık yedirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle bizler de ucuz aldığımızda tezgahlarımıza gelen balık çeşitlerini ucuz olarak satıyoruz. Pahalı aldığımızda da çok az bir karla satıyoruz. Özellikle balıkçılık altın gibi.  Bol balık tutulduğunda ucuz oluyor az balık tutulduğunda fiyatı artıyor. Şu da bir gerçek ülkemizde genelde bol balık tutulmasına rağmen yeterince balık tüketilmiyor. Bu gün kırmızı et ile kıyasladığımızda balık en ucuz yiyecek olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla hamsinin kilogramı 20 TL de olsa en çok tercih edilen balık cinsi olarak ilk sırada yer alıyor. Kötü  hava koşullarında hamsinin 20 TL olması normal” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU