Belediyeden Yunanistan'ın el koyduğu kepçeye dava 

Edirne Belediyesi tarafından Pazarkule Sınır Kapısı'ndan yasa dışı olarak Yunanistan'a geçtiği iddiasıyla gözaltına alınıp ardından serbest bırakılan 38 yaşındaki Musa Alerik'in kullandığÄ

GÜNDEM 4.01.2019 15:36:00 0
Belediyeden Yunanistan

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde kepçe operatörü olarak çalışan Musa Alerik, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki su hattı yenileme çalışmaları sırasında, kullandığı kepçeyle birlikte Kastanies Sınır Kapısı'nı 8 metre geçtiği iddiasıyla Yunan askerleri tarafından gözaltına alındı. Ardından serbest bırakılan Alerik, 4 gün sonra Edirne'ye dönerken Yunanistan, Musa Alerik'in kullandığı kepçeye ise el koyarak geri vermedi. Edirne Belediyesi kepçeyi alabilmek için Yunanistan İstinaf Mahkemesi'ne dava açtı.

 

DAVA GÜNÜ 8 OCAK

 

Edirne Belediye Meclisi toplantısında gündeme gelen konuyla ilgili Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır davanın 8 Ocak günü görüleceğini belirtti. 2 memurun da tanık olarak dinleneceğini söyleyen Çakır, "Biliyorsunuz meşhur bir olayımız vardı. Kendilerine göre sınır ihlali yaptığımız gerekçesiyle kepçecimiz ve kepçemiz alıkonulmuştu. Bu kez de adamı kurtardık ama kepçe kalmıştı, şimdi kepçeyi almaya gidecekler. Onunla ilgili bir görevlendirme kararı aldık" ifadelerine yer verdi. Yunanistan'ın Orestiada şehrinde 8 Ocak tarihinde görülecek davada Edirne Belediyesi Kanalizasyon Müdür Vekili Ayhan Özer ve Makine Teknikeri Hasan Şahin tanık olarak görevlendirildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU