Başkan Güner'den 'Adrianoupolis' adına tepki

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Veysel Güner, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından günü birlik alış verişe gelen Yunan ve Bulgar vatandaşların yeni yılını kutlamak iÃ

GÜNDEM 4.01.2019 13:05:00 0
Başkan Güner

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın günü birlik alışverişe gelen Yunan ve Bulgar vatandaşların yeni yılını, kent geneline asılan Yunanca ve Bulgarca mesajların yer aldığı afişlerde Edirne'nin adının 'Adrianoupolis' olarak yazılmasına tepki gösteren Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Veysel Güner sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.

 

"BURASI ADRİANOPOLİS DEĞİL SAYIN BAŞKAN!"

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'yi ziyarete gelen ve alışveriş yaparak kentin ekonomisine büyük katkı sağlayan Yunan ve Bulgar turistlerin de yeni yılını Yunanca ve Bulgarca olarak, "Yeni yılınız kutlu olsun. 2019 yılı tüm insanlığa barış, mutluluk ve huzur getirsin" mesajlarının yer aldığı afişlerle kutladı. Gürkan'ın Yunanca mesajın altında Edirne isminin 'Adrianoupolis' yazılmasına, Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Veysel Güner, sosyal medya hesabı üzerinden tepki göstererek paylaşımda bulundu. Güner yayınladığı paylaşımda, "Yunanca ve Bulgarca yeni yıl mesajları direklere asıldı. Eyvallah güzel bir hareket. Bulgarca olan kutlamada Edirne yazıyor. Fakat Yunanca da... Burası Adrianopolis değil Sayın Başkan! Burası Osmanlı'ya 88 yıl başkentlik yapmış serhad şehri Edirne. Şaşırmayın. Her paylaşımda kullandığınız Atatürk' ün gösterdiği aydınlık yol bu değil. Atam bu toprakları 'Ya İstiklal Ya Ölüm' diyerek aldı. Yol bu.." ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ