Atıkları dereye atan sürücüye ceza

Çorlu'da foseptikten çektiği atıkları Şahbaz Deresi'ne dökerken görüntülenen vidanjör sürücüsü E.Ş., jandarma tarafından gözaltına alınırken, Çevre ve Şehircilik İl MüdÃ?

GÜNDEM 3.01.2019 17:50:00 0
Atıkları dereye atan sürücüye ceza

Çorlu Şahbaz Mahallesi'nde dereye bir vidanjörden atık su boşaltıldığını gören vatandaşlar 59 AAG 168 plakalı vidanjörün sürücüsü E.Ş.'nin atıkları boşaltmasını cep telefonu ile görüntüledi. Görüntülendiğini fark eden E.Ş.’nin tepki göstermesi üzerine vatandaşlar jandarma ekiplerine haber verdi. Sürücü, olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki ilk ifadesinde, Şahbaz Mahallesi'nden bir evin foseptiğinden çektiği atıkları dereye boşalttığı için pişman olduğunu söylediği öğrenilen E.Ş., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

 

“GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK”

 

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, vidanjör ile atık dökülen dereden alınan su numunelerini, incelenmek amacıyla bakanlığın yetkilendirdiği laboratuara gönderirken, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, “Vidanjör sürücüsüne 58 bin lira para cezası uygulandı. Hakkında da gerekli adli ve idari işlemler yapılacak” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ