ÖTV ve KDV indirimi 3 ay uzatıldı

31 Aralık 2018 itibari ile sona ermesi beklenen ÖTV ve KDV indirimi 3 ay uzatıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ÖTV ve KDV indirimlerinin üç ay daha devam edeceğini açıkladı. Çerkezköy'de beya

GÜNDEM 2.01.2019 16:48:00 0
ÖTV ve KDV indirimi 3 ay uzatıldı

Çerkezköy’de faaliyet gösteren Aksoylar Mobilya Müdürü Sami Selvili, ÖTV ve KDV indiriminin 3 ay daha uzatılması ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Biz fiyatları zaten düşürmüştük. Aynı şekilde devam ediyor. Ama Çerkezköy’de ÖTV ve KDV indirimi satışlarımızı çok etkilemiyor. Yeni aile kuracak olanlar gelmeye başladı. Asgari ücretin artması ile birlikte belki bir hareketlenme olur. Şuanda sadece göç ederek Çerkezköy’e gelenler ya da evlenecek olanlar mobilya ve beyaz eşya alıyor. Ürün değişimini, ihtiyacı olanlar yapıyor. Bu indirimin piyasaları biraz hareketlendirmesini bekliyoruz” dedi.

 

“HAREKETLENME BEKLİYORUZ”

 

Vestel Bayi İpek Ticaret işletmecisi Yusuf Solak da, 31 Aralık 2018’de sona ermesi beklenen indirim dolayısıyla 2018 yılının son haftasında satışlarda bir hareketlenme olduğunu belirterek “ÖTV ve KDV indirimi 3 ay daha uzatıldı. Böyle devam ederse hareketlenme bekliyoruz” dedi.

 

SATIŞLARI OLUMLU ETKİLİYOR

 

ÖTV ve KDV indiriminin uzatılmasının iyi olduğunu söyleyen Özaydın Alışveriş Merkezi Müşteri temsilcisi Oğuzhan Yılmaz da “Vatandaş da sıcak bakıyor. ÖTV ve KDV indirimi satışları da olumlu etkiliyor. Satış olunca piyasada para da dönüyor ve ülke ekonomisine de bir katkı oluyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU